A „Gyógyszerészetért” Életműdíj kuratóriumának felhívása

A Magángyógyszerészek Országos Szövetsége 1996-ban határozott úgy, hogy elismerésben részesíti azokat a kollégákat, akik kimagaslóan sokat tettek a gyógyszerellátás szervezése, a magángyógyszerészet térhódításának elősegítése terén. A „Gyógyszerészetért” Életműdíj azon kollégák kitüntetése, akik hosszú éveken keresztül, tevékenységük során elsősorban a tára mögötti munkásságukkal, példamutatásukkal, a szakmai utánpótlás nevelésével tettek nagyon sokat a magyar gyógyszerészet célkitűzéseinek megvalósításáért és a nemzetközi elismerés kivívásáért. Szakmai feladataik magas színvonalú teljesítése mellett mindenkor törekedtek a magángyógyszerészet presztízsének növelésére, illetve a magángyógyszerészi tevékenység szakmai és gazdasági feltételeinek javítására.

A gyógyszerészet ezen kiváló egyéniségei tevőlegesen is részt vettek a magángyógyszerészet önszerveződésének fejlesztésében és a Szövetség tevékenységének támogatásában.

A díj odaítélésével a Szövetség ezúton is felhívja a figyelmet azokra a kollégákra, akik a makrokörnyezet változásától függetlenül mutatnak példát életükkel, szakmai tudásukkal.

Mint az a díj átadásakor is elhangzik, „a Magángyógyszerészek Országos Szövetsége a gyógyszerellátás szervezése, a gyógyszerészeti tudományok művelése során elért kimagasló eredményeinek elismeréseként a „Gyógyszerészetért” elismerést és kitüntető címet adományozza. A kitüntetett gyógyszerészi tevékenysége, szakmai életműve jelentős mértékben hozzájárult a magyar gyógyszerészet célkitűzéseinek megvalósításához és nemzetközi elismeréséhez.”

A jelölteket elbíráló kuratórium különösen fontosnak tartja, hogy az elismerésben részesülő személy szakmánk becsületéért és az önálló (s egyben önfenntartó) magángyógyszerészi státusz eléréséért és megszilárdításáért tevékenykedjen.

Ilyen példaértékű helytállást nem csak a táraasztal mellett lehet kifejteni. A magángyógyszerészetet körülvevő társadalmi környezetben sok olyan szakmai terület található, ahol a gyógyszerészek jelentős ráhatással lehetnek életünkre.

A díj átadására minden évben a MOSZ októberi kongresszusán kerül sor.

Az Életműdíj kuratóriumának nevében kérem, hogy 2021. augusztus 31-ig tegyenek javaslatot, és jelöljenek arra alkalmas gyógyszerészeket a díjra. Jelölésüket néhány soros indoklás kíséretében küldjék be a MOSZ irodájába (1135 Budapest, Kerekes u. 9. V/6). A borítékon tüntessék fel: „GYÓGYSZERÉSZETÉRT”.

Dr. Simon Kis Gábor,
a „Gyógyszerészetért” Életműdíj
kuratóriumának elnöke

Forrása: MOSZ Info
2021-06-10