2024. július 1. Semmelweis-nap
A magyar egészségügy napja

Tisztelt Gyógyszerész Kollégáim, tisztelt Egészségügyi dolgozók!

Semmelweis Ignác születésnapja, július 1-je, 2011 óta munkaszüneti nap az egészségügyi szolgáltatóknál foglalkoztatási jogviszonyban álló egészségügyi dolgozóknak és egészségügyben dolgozóknak. Réthelyi Miklós Magyarország nemzetierőforrás-minisztere így fogalmazott: „az egészségügyi dolgozók által végzett munka elismerését, presztízsének emelését szolgálja”.

Magas színvonalú szaktudás, elkötelezettség, humánum, empátia, csapatszellem jellemzi az egészségügyi ellátó rendszerben dolgozókat. A gyógyszertár mindig nyitva áll a gyógyulni vágyók, egészségüket megőrizni akarók előtt, nincs időpontfoglalás, felkészült szakemberek vannak, akik helyben oldják meg a problémákat, vagy tudják mikor kell továbbirányítani a beteget az egészségügyi ellátó rendszer magasabb szintjére.

Hivatásunk, önértékelésünk erősítése közös ügyünk, a jövő gyógyszerész generációinka záloga. Az ágazat szereplőinek összefogásával, a jövő technológiáinak alkalmazásával és a finanszírozási kérdések megoldásával hatalmas sikerek elérésére van lehetőség. Nemzetközi példák bizonyítják, hogy a gyógyszerész által végzett gyógyszertári szolgáltatások nagy terhet tudnak levenni az alapellátásban dolgozókról.

Kérem, engedjék meg, hogy köszönetet mondjak minden kollégának, azoknak is akik a munkaszüneti nap adta szabadságot élvezik, és azoknak is, akik a mai napon ügyeletben/készenlétben állnak a zavartalan és biztonságos betegellátás érdekében.

Lukácsné dr. Fodor Enikő
elnök
Magángyógyszerészek Országos Szövetsége

Forrás: MOSZ Info
Kelt: 2024-06-26