A Tábitha Ház javára koncertezik a Medikus Zenekar
A Semmelweis Egyetem és a Tábitha Ház, amely az ország egyetlen működő gyermekhospice intézménye, hosszú távú együttműködési szerződést kötött, amelynek keretében orvosszakmai együttműködés, mobilteam bevezetése és működtetése a gyermek palliatív ellátásban, valamint az orvostanhallgatók, rezidensek és szakápolók képzési lehetőségeinek bővítése is szerepel.

A törökbálinti Tábitha Ház jelentős részben nyújt segítséget a tartósan otthon gondozott és ápolt, egész napos ellátásra szoruló betegek családjainak is, hogy a testvérekre és egymásra is fókuszálhassanak a szülők. Az intézményben erre a célra jelenleg öt ágyat finanszíroz a társadalombiztosítás, de egy folyamatban levő fejlesztés keretében várhatóan rövid időn belül megduplázódik az ellátási lehetőség.

E mellé a fontos ügy mellé állt a Semmelweis Egyetem Medikus Zenekara, Dubóczky Gergely karmester vezetésével, hogy a kitűzött cél elérését egy nagyszabású jótékonysági koncerttel segíthessék.

A jótékonysági koncert 2023. november 4-én, 19:30 órakor lesz a Zeneakadémián, amelynek teljes jegybevételével támogatást nyújtanak egy olyan családi közösségi tér létrejöttéhez a Tábitha Házban, amely a szaksegítség mellett, az otthoni körülményekhez leginkább hasonló, meghitt családi összejövetelekre is alkalmas helyiség kialakítását teszi lehetővé.

Műsor:
Giuseppe Verdi: Requiem

Közreműködik:
Fodor Beatrix (szoprán), Schöck Atala (alt), Fekete Attila (tenor), Dani Dávid (basszus)
Semmelweis Egyetem Kórusa
Veszprém Város Vegyeskara
Szent Korona Kórus (Ipolybalog, Szlovákia)

Vezényel: Dubóczy Gergely

A Semmelweis Egyetem Medikus Zenekarának művészeti vezetője és karmestere 2009-től Dubóczky Gergely. Tagjai elsősorban az orvosi egyetem hallgatói. A javarészt szimfonikus felállásban működő társulat az egyetemi rendezvények rendszeres résztvevője, de több alkalommal adott nagysikerű koncerteket Budapesten, többek között a Zeneakadémián, a Müpában, a belvárosi Ferences templomban, az Örkény-kert programjában, továbbá külföldön Bayreuthban, Bernben, Krakkóban, Prágában és Nagyszombatban.

A Medikus Zenekar 2017-ben adott először jótékonysági koncertet a Zeneakadémián, akkor a Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikája javára, 2018-ban a Magyar Gyermekmentő Alapítványt, 2020-ban az egyetem II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikáját, 2022-ben a Pető András Kar Konduktív Gyakorló Általános Iskolát támogatták a teljes jegybevétellel.

Az idei, november 4-i jótékonysági koncertre jegyek itt kaphatók!

Forrás: hirstart.hu
Kelt: 2023-10-16