Beszámoló az LVIII. Rozsnyay Mátyás Emlékversenyről
Az idei Rozsnyay Mátyás Emlékversenyt Miskolctapolcán tartották 2023. május 19-21. között az MGYT Borsod-Abaúj Zemplén Vármegyei Szervezetének rendezésében.

A jó hangulatú rendezvényen 3 plenáris- és 19 versenyelőadást hallgathattunk meg, amelyek a gyógyszerészet számos területéről mutattak be újdonságokat. A fiatal kollégákat hallgatva ismét bizonyosságot nyert, mennyire sokoldalú a gyógyszerészet, és milyen nagyszerű újító gondolkodásmód jellemzi sokukat. Betegeink számára biztosíték az ő lelkes kutató munkájuk a mindennapi feladatok megoldásán túl.

A MOSZ különdíját dr. Baka József nyerte a balmazújvárosi Őrangyal Gyógyszertárból, konzulense prof. dr. Bácskay Ildikó volt. Az előadás címe: Gyógyszer és vegyszer expozíció vizsgálata magisztrális gyógyszerkészítés során. Munkájában a gyógyszertári dolgozók egészségének védelmére, valamint a laborban készített gyógyszerek keresztkontaminációjára hívja fel a figyelmet, és javasol megoldásokat. Az előadás prezentálására kértük fel a MOSZ októberi kongresszusának keretében megrendezésre kerülő Ifjúsági Fórumon, valamint munkájának publikálására a Gyógyszertár című lapban.

Az összes versenyzőnek és felkészítőiknek ezúton is gratulálok, munkájuk folytatására buzdítom őket! Valamint köszönetemet szeretném kifejezni az MGYT B-A-Z Vármegyei Szervezetének a szervezésért és a lebonyolításért!

Dr. Raisz Ildikó
a MOSZ alelnöke,
a MOSZ B-A-Z Vármegyei elnöke

LVIII. Rozsnyay Mátyás Emlékverseny eredménye

Forrás: MOSZ Info
Kelt: 2023-05-24