Beszámoló a 75 éves a gyógyszertári asszisztensképzés ünnepi megemlékezéséről
Május 20-án ünnepi megemlékezésre került sor az Orea-Hygiea Alapítvány szervezésében a gyógyszertári asszisztensképzés indulásának 75. évfordulója alkalmából.

A bensőséges hangulatú megemlékezésen Fábri Lászlóné, az Alapítvány elnöke előadásában nemcsak az elmúlt 75 év eseményeit tekintette át, hanem a XIX. századig visszatekintve a kezdeteket is bemutatta.

Madarász Lászlóné, a Gyógyszerészeti Dolgozók Szakszervezetének elnöke és Csiszár Zoltánné, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Gyógyszertári Asszisztens Tagozatának helyettes tagozatvezetője előadásukban áttekintették a közelmúlt eseményeit, az asszisztens és szakasszisztensképzés átalakításából adódó megoldásra váró problémákat, és az új rendszerben rejlő lehetőségeket.

A rendezvényen a gyógyszerész szakmai szervezetek közül a Magángyógyszerészek Országos Szövetsége képviseltette magát.

Az előadásokat követő kötetlen beszélgetés során a résztvevők az együttműködés fontosságát hangsúlyozták a képzés jövője érdekében. Közös célunk, hogy a gyógyszerészek mellett jól képzett, motivált, jövőképpel rendelkező asszisztens kollégák álljanak. A MOSZ támogatásáról biztosította a résztvevőket.

Az eseményen készült fotók itt megtekinthetőek.

Dr. Nagy Balázs
MOSZ FB elnök

Forrás: MOSZ Info
Kelt: 2023-05-23