Még nem dőlt el, hogy Müller Cecíliához kerül-e a gyógyszerhatóság
Mérlegelik az integrációt, de Döntés nem történt, annak meghozataláig a kérdésekre felelős válasz nem adható.

A Belügyminisztérium vizsgálja a két intézmény esetleges integrációjának előnyeit és hátrányait, válaszolta a tárca a telex.hu kérdésére, miszerint igaz-e a hír, hogy beolvasztják az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetet (OGYÉI) a Müller Cecília alá tartozó Nemzeti Népegészségügyi Központba (NNK). Hozzátették: döntés nem történt, annak meghozataláig a kérdésekre felelős válasz nem adható.

A Népszava korábban azt írta, hogy beolvasztják az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetet (OGYÉI) a Müller Cecília alá tartozó Nemzeti Népegészségügyi Központba (NNK).

A lap értesülése szerint nemrégiben egy állománygyűlésen szóban már tájékoztatták a gyógyszerhatóság dolgozóit a várható szervezeti változásról. Az átszervezés ugyanis leépítést is jelenthet: mielőtt Müller Cecília irányítása alá kerülne a hatóság, 10 százalékkal csökkentenék a létszámát. Ez nagyjából 45 ember elbocsátását jelentheti. A lap információi szerint az NNK-ba való beolvadás hírére már több speciális tudású szakember is felmondott.

Ezekre is rákérdeztünk, de a fentinél részletesebb válasz nem érkezett a minisztériumtól - írta a telex.hu.

Forrás: weborvos.hu
Kelt: 2023-05-17