Digitális fittség: Az 5 legjobb egészségügyi app
Vallják, hogy az egészség fontosságára csak akkor jövünk rá, ha az megrendül, és amíg nem történik (valami kisebb-nagyobb) baj, addig természetesnek vesszük azt. Szakértők szerint a magyarok amúgy sem fogékonyak a megelőzésre, pedig a digitális forradalomnak köszönhetően egyre jobb segítséget kaphatnának ehhez.

Tudtad, hogy a prevenciónak három fajtája van?

A primer prevenció az általános megelőzés, vagyis amikor mindent megteszel, hogy egy adott betegség ne alakuljon ki. A szekunder prevenció ezzel szemben egy adott egészségügyi probléma korai stádiumban való felismerésére törekszik, és persze ott van a tercier prevenció, amikor egy már meglévő, diagnosztizált betegség szövődményeinek kialakulását próbálják megelőzni.

És amíg régen a háziorvosnál kiragasztott plakátok vagy csinos kis brosúrák figyelmeztettek leginkább a tennivalókra, úgy ma már egyre nagyobb az igény arra, hogy a megelőzés és a támogatás átköltözzön a digitális eszközökre. Egészen pontosan a mindig magadnál hordott mobiltelefonra.

Mostani cikkünk 5 egészségügyi applikációt szedett össze és mutatja be neked, és ezekkel tényleg a kezedbe veheted végre az egészségedet.

A cikk folytatása itt olvasható.

Forrás: union.hu
Kelt: 2023-05-15