MMM23-HU Program - "Május a vérnyomásmérés hónapja"
A Nemzetközi Hypertonia Társaság és a Hypertonia Világ Liga mozgalmat hirdetett 2023. évre is május és november között egy szabadon választható hónapra. (MMM23)

Ez a figyelemfelhívás eddig minden év május 17-én, a WHO által meghirdetett Hypertonia Világnapon történt, idén a csatlakozó országok egy általuk szabadon választható hónapban csatlakozhatnak a programhoz, nálunk idén újra „MÁJUS A VÉRNYOMÁSMÉRÉS HÓNAPJA.”


Tisztelettel kérem támogatását és segítségét, hogy hazánk ismét a Program cselekvő részese lehessen!

2017 óta a Hipertónia Világnap üzeneteit egy egész hónapon keresztül közvetítjük a lakosság felé. A program fő célja, hogy minél több, addig nem ismert hipertóniás beteg kerüljön az orvosi ellátás látóterébe. Ezen cél érdekében minél több, olyan személy vérnyomását kérjük megmérni, akinél egy éven belül nem történt vérnyomásmérés, de az egy éven belül mértek adatai is számítanak, felvihetők a rendszerbe. A résztvevők beleegyező nyilatkozattal önként vállalják a részvételt, a program az ETT TUKEB engedélyezte.

A Magyar Hypertonia Társaság a csatlakozó kollégák közül azokat, akik legalább 50 adatlapot tudnak beküldeni egy intelligens, automata vérnyomásmérő készülékkel jutalmazza.

Amennyiben lehetőséget lát a mozgalomhoz való kapcsolódáshoz, kérem, jelentkezzen a mmm23.hu@gmail.com e-mail címen!

Budapest, 2023. április 3.

Köszönettel és tisztelettel,

Dr. Járai Zoltán
c. egyetemi tanár
az MHT elnöke
az MMM23 hazai koordinátora

Forrás: MOSZ Info
Kelt: 2023-04-05