Hétfőn startol a 13 éves HAPPY-hét
Március 20-24. között értékes nyereményekkel immár 13. alkalommal népszerűsíti a vízivást az iskolákban és az óvodákban az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI).

A vízfogyasztás fontosságára, illetve a cukros üdítők, energiaitalok káros hatásaira figyelmeztető HAPPY-hét programhoz idén 1031 óvoda és iskola csatlakozott. Az intézmények ezúttal is nyereményjátékon vehetnek részt, melyen 10 db 150 000 Ft értékű sportszerutalványt nyerhetnek el. A HAPPY-hét hatását és eredményességét - a pár perc alatt kitölthető online kérdőív segítségével - felmérő monitoring programon részt vevők között pedig további 20 db 20 000 Ft értékű könyvutalványt sorsol ki az OGYÉI.

A tematikus egészséghetet az egyes intézmények minden évben a március 22-i víz világnapjára szervezett programjaikhoz kapcsolódóan állíthatják össze; játékos tanórákon, foglalkozásokon, sporteseményeken tanulhatnak a fiatalok a víz szerepéről, a folyadékpótlás jelentőségéről, a cukros üdítők, energiaitalok túlzott fogyasztásának káros következményeiről.

Megszervezésükhöz az OGYÉI változatos ötleteket, letölthető segédanyagokat ajánl fel, melyek a merokanal.hu weboldalon egész évben korlátlanul hozzáférhetőek: https://merokanal.hu/happy-het/happy-het-letoltheto-segedanyagok/

A HAPPY-hét segítségével eddig évente átlagosan 76 000 fiatalhoz jutottak el a vízfogyasztást népszerűsítő üzenetek.

További információ: https://merokanal.hu/happy-het/

Forrás: OGYÉI
Kelt: 2023-03-17