Egészségügyért felelős helyettes államtitkárokat neveztek ki
Március 1-jétől Bidló Juditot és Lengyel Lászlót nevezték ki a Belügyminisztérium egészségügyért felelős helyettes államtitkáraivá.

Mint az a Magyar Közlöny február 27-ei számában megjelent, leváltották a Belügyminisztérium egészségügyért felelős államtitkárának két korábbi helyettesét, Tóth Lászlót és Boér Gábort, akiket még az Emberi Erőforrások Minisztériumától helyeztek át a BM felügyelete alá került szervezethez.

A két szakpolitikus felmentésével egyidejűleg helyükre Bidló Juditot és Lengyel Lászlót nevezték ki 2023. március 1-jei hatállyal.

Bidló Judit évtizedek óta a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőnél (NEAK), illetve annak elődjénél, az Országos Egészségbiztosítási Pénztárnál dolgozott különböző pozíciókban, elsősorban gyógyszerügyi területekért felelt, ismert szakértőként. Az egészségügy szakmai irányításáért felelős helyettes államtitkári posztra a NEAK főigazgató-helyettesi székéből érkezett, egy hete még ebben a minőségében szólalt fel a Magyar Kórházszövetség fórumán, ahol a méltányossági kérelmek elbírálásának szigorításáról beszélt.

Lengyel László közgazdász, korábban a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban SAP Program vezetői pozícióban dolgozott, onnan a Szent János Kórházba került kontrolling vezetőként, majd 2015-ben nevezték ki a Kútvölgyi Klinikai Tömb igazgatójának, amelyet 2017-ig vezetett.

Az egészségügyi finanszírozásért és fejlesztésért felelős helyettes államtitkári posztra az Építési és Közlekedési Minisztériumból érkezett, ahol idén januárban nevezték ki kormánytisztviselőnek a Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. osztályvezetői pozíciójából, amelyet 2021-től látott el.

Forrás: medicalonline.hu
Kelt: 2023-03-08