Áprilistól Borsodban is bevezetik az új orvosi ügyeletei rendszert
Borsod-Abaúj-Zemplén megyében folytatódik áprilistól az új alapellátási ügyeleti rendszer bevezetése – írja a Népszava. Ez lesz a negyedik megye, ahol az Országos Mentőszolgálat szervezi és irányítja az ügyeleti ellátást.

A lap információi szerint áprilistól mindössze egyetlen gyermekügyeleti pont marad a megyében, Miskolcon, és tíz településen lesz háziorvosi ügyelet.

A cikk szerint a megyei kórház főigazgatója, egy jogász, és az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) észak-magyarországi regionális igazgatója a járási központokban tart felkészítést a megyében praktizáló háziorvosoknak.

Februártól Hajdú-Bihar, márciustól pedig Győr-Moson-Sopron és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében alakították át az orvosi ügyeletek rendszerét. A változtatások lényege, hogy az eddiginél jóval kevesebb ügyeleti pont lesz, de ezek mind az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) vezetése alá kerülnek, és az ígéretek szerint jól szervezetten, megfelelően felszerelve látják majd el a betegeket. A módosításról itt írtunk bővebben.

Forrás: telex.hu
Kelt: 2023-03-07