2022. július 1. Semmelweis-nap
A magyar egészségügy napja

Tisztelt Gyógyszerész Kollégáim!
Tisztelt Egészségügyi dolgozók!

Semmelweis Ignác születésnapja, július 1-je, több mint 10 éve munkaszüneti nap az egészségügyi szolgáltatóknál foglalkoztatási jogviszonyban álló egészségügyi dolgozóknak és egészségügyben dolgozóknak. Réthelyi Miklós Magyarország nemzetierőforrás-minisztere így fogalmazott: „az egészségügyi dolgozók által végzett munka elismerését, presztízsének emelését szolgálja”.

Az egészségügyi ellátórendszer működése összehangolt munkával valósul meg, melynek mélyére sokszor nem látnak a betegek. Erejük felett teljesítő gyógyszerészek, asszisztensek, orvosok, egészségügyi szakdolgozók, akik magas szintű szakmai tudással, kitartással, a szakma iránti elhivatottsággal végzik mindennapi feladataikat. Világjárvány, háború, gazdasági nehézségek, ezen körülmények között a folyamatos gyógyszerellátás biztosításának egyetlen lehetséges módja az összefogás, az együttműködés.

Az egészségügyi alapellátás sarokköve a gyógyszertár, a minőségi és biztonságos gyógyszerellátás alapja, mely a betegek, tanácsért fordulók előtt mindig nyitva áll. Felkészült szakmai háttér, értő gondoskodás, mely jelentős egészségnyereséget produkál az amúgy igen leterhelt egészségügyi szolgáltató rendszerben, mindez a gyógyszertárak önerejéből megvalósítva.

Kérem, engedjék meg, hogy köszönetet mondjak minden kollégának, azoknak is akik a munkaszüneti nap adta szabadságot élvezik, és azoknak is, akik a mai napon ügyeletben/készenlétben állnak a zavartalan és biztonságos betegellátás érdekében.

Lukácsné dr. Fodor Enikő
elnök
Magángyógyszerészek Országos Szövetsége

Forrás: MOSZ Info
Kelt: 2022-06-28