Novák Katalin köztársasági elnök átadta az új államtitkárok kinevezési okiratát
Novák Katalin köztársasági elnök - Orbán Viktor miniszterelnök jelenlétében – május 25-én a Karmelita kolostorban átadta az új államtitkárok kinevezési okiratát.

Az államtitkárok névsorát a Magyar Közlöny tegnap késő este megjelent 87. száma közli.

A Belügyminisztérium államtitkárainak névsora:

- dr. Bolcsik Zoltán
- dr. Dukai Miklós
- Fülöp Attila
- dr. Maruzsa Zoltán Viktor
- dr. Rétvári Bence
- dr. Takács Péter

Dr. Takács Péter eddig az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) Alap- és szakellátásért felelős főigazgató-helyetteseként dolgozott. Ezt megelőzően egy évig vezette az Észak-Közép-budai Centrum, Új Szent János Kórház és Szakrendelőt megbízott főigazgatóként. Az intézménynek korábban, 2015-2017 között finanszírozási osztályvezetője és járóbeteg-ellátási igazgatója is volt.

Az 1979-es, pápai születésű, orvos végzettségű szakember az államigazgatásban is gyakorlatot szerzett korábban. 2012 és 2015 között a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézetben (GYEMSZI) egészségügyi szakreferensként, majd az intézmény jogutódjánál, az Állami Egészségügyi Ellátó Központnál (ÁEEK) orvosszakmai tanácsadóként és megbízott térségi igazgatójaként tevékenykedett. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) egészségpolitikai főosztályvezetője volt 2017 és 2019 között.
Forrás: medicalonline.hu
Kelt: 2022-05-26