Bizalmi szavazást kér maga ellen a Magyar Orvosi Kamara vezetése
Bizalmi szavazást kezdeményezett maga ellen Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöke. A voksolás a november 27-én esedékes országos küldöttgyűlésen lesz – írja a 24.hu.

A lap emlékeztet: Kincses Gyula 2019. november 30-án váltotta Éger Istvánt a kamarai elnöki poszton. Kincses akkor óriási fölénnyel nyerte meg a szavazást. Már megválasztása előtt is többször kijelentette, elnöki idejének félidejében bizalmi szavazást kezdeményez.

A helyzet annyiban új, hogy ha Kincses nem kap bizalmat, akkor a komplett elnökség távozik – mondta a 24.hu-nak Lénárd Rita. A MOK alelnöke hozzátette: ők maguk döntöttek arról, hogy ha Kincses Gyula nem kap bizalmat elnökségének hátralévő két évére, akkor vele együtt ők is távoznak.

A lapnak nyilatkozó Lénárd Rita szerint az elmúlt két évben sokat dolgoztak, és sok mindent elértek, de ha „nincs bizalom, akkor nincs értelme tovább harcolni”. „Ez a csapat egyben működik, együtt akarunk változtatni” – mondta.

Lénárd szerint ha a küldöttek ellenük szavaznak, akkor egy ügyvivő elnökség veszi át az irányítást, amelynek egyetlen dolga lesz: előkészíteni az új elnökválasztást. Ha novemberben leszavazzák Kincses Gyulát, akkor egy időre ellehetetlenül a 49 ezer orvos érdekeit képviselő kamara működése – fogalmazott az alelnök, aki elismerte, elsősorban a járvány miatt több tervezett dologba nem tudtak belekezdeni, ráadásul a márciusban életbe lépett szolgálati jogviszonyról szóló törvény miatt is erős bírálatok érték az orvosi kamarát.

További részletek a 24.hu cikkében.

Forrás: 24.hu
Kelt: 2021-10-28