Egyelőre marad az intézmények átlagfinanszírozása a teljesítményfinanszírozás helyett
A Nemzeti Egészségügyi Alapkezelő (NEAK) szeptembertől tért volna át az intézmények teljesítményfinanszírozására, de ezt a korábbi döntést megváltoztatta a kormány – írja a Weborvos.hu a NEAK közlése nyomán.

A kormány döntése értelmében az egészségügyi szolgáltatások Egészségbiztosítási Alapból történő finanszírozásának részletes szabályairól szóló 43/1999. (III. 3.) Korm. rendelet alapján a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő a 2021. szeptemberi teljesítmények elszámolásától (2021. novemberi kifizetés) kezdődően a 2021. augusztusi teljesítmények elszámolásához (2021. októberi kifizetés) hasonlóan továbbra is átlagfinanszírozással díjazza az érintett szolgáltatók tevékenységét – írja a Weborvos.hu a NEAK közlése nyomán.

Az átlagfinanszírozási összegek megegyeznek az utolsó kifizetések összegeivel, illetve az érintett szolgáltatói kör sem változik a korábbiakhoz képest.

A szolgáltatóknak valamennyi jelentési (teljesítmény és egyéb) kötelezettségüket a jogszabályi rendelkezésnek megfelelően továbbra is folyamatosan teljesíteniük kell, áll a rövid közleményben.

Forrás: weborvos.hu
Kelt: 2021-10-25