Pfizer vezérigazgató: Egy év múlva csenghet le a Covid-19 járvány

Vasárnap a Pfizer gyógyszergyár vezérigazgatója az ABC News egyik hírműsorában nyilatkozva arról beszélt, hogy nagyjából egy év múlva lecseng a Covid-19 világjárvány, és visszatérhetünk a normális, korlátozásoktól mentes mindennapokhoz – írja a 444.hu a Business Insider nyomán.

Albert Bourla szerint a Covid-19 tovább fog ugyan fejlődni, újabb mutációkra is számítani kell, sőt, éves oltásokra is szükséges lehet, de csatlakozott a Moderna vezérigazgatójához, Stéphane Bancelhez, aki a múlt héten hasonló véleményének adott hangot.

Bancel a Neue Zürcher Zeitungnak beszélt arról csütörtökön, hogy a jelenleg gyártási kapacitások mellett 2022 közepére elegendő vakcina áll majd rendelkezésre, amivel mindenkit be lehet oltani a Földön, és ezzel 2022 végére nagyjából lehetővé válthat a korlátozásoktól mentes élet.

Bancel szerint azok, akik nem oltatják be magukat, „természetes úton immunizálják magukat”, és így az influenzához hasonló helyzetbe kerülünk. „Vagy beoltatjuk magunkat, és akkor jó telünk lesz. Vagy nem teszed meg, és kockáztatod, hogy megbetegszel, és esetleg kórházba kerülsz” – fogalmazott a Moderna vezérigazgatója.

A lap emlékeztet: a teljes képhez hozzátartozik, hogy ehhez hasonlatos ígéretek már a korábban is elhangoztak. Épp Bourla fogalmazott úgy idén áprilisban, hogy várhatóan már 2021 őszére rendelkezésre áll majd olyan oltáskapacitás, ami lehetővé teszi a legtöbb korlátozás feloldását – írja a 444.hu a Business Insider nyomán.

Forrás: 444.hu
Kelt: 2021-09-28