Oltás nélkül nem kezdhetik meg a tanulmányaikat a Semmelweis hallgatói
A koronavírus elleni védőoltást egészségügyi indok nélkül megtagadók beiratkozhatnak a Semmelweis Egyetemre, de nem kezdhetik meg tanulmányaikat – írja a Telex.hu az egyetem közlése nyomán.

„Az orvos- és egészségtudományi képzés elképzelhetetlen gyakorlati oktatás nélkül, amikor a hallgatók a gyógyszertárakban, a betegágyak vagy sérült emberek mellett tanulnak és vesznek részt az ellátásban. Nem megengedhető és az elsősök fogadalomtételével összeegyeztethetetlen, ha veszélyeztetik kiszolgáltatott embertársaikat azzal, hogy nem tesznek meg mindent saját és környezetük védelme érdekében” – idézte a Telex.hu a Semmelweis Egyetem közlését, miért is kötelező az oltás a hallgatóknak.

„Azok a hallgatók, akik valós, szakorvosi véleménnyel igazolt egészségügyi indok nélkül utasítják el az oltást, beiratkozhatnak a Semmelweis Egyetemre, de nem kezdhetik meg tanulmányaikat”.

Hozzáteszik, hogy „az egyetem saját hatáskörben, soron kívül vállalja és vállalta a hallgatók vakcinációját, így a hallgatói körében közel százszázalékos az átoltottság”.

További részletek a Telex.hu cikkében.

Forrás: telex.hu
Kelt: 2021-09-13