Több egészségügyi beruházást nemzetgazdasági jelentőségűnek minősített a kormány
Nemzetgazdaságilag kiemelt jelentőségűnek minősített a kabinet az Egészséges Budapest Programmal összefüggésben több beruházást is – írja a Világgazdaság Online.

Egy sor egészségügyi döntést hozott a kormány a hétfő este megjelent Magyar Közlöny szerint. Így hamarosan az orvosi képzés első tíz félévét sikeresen teljesített orvostanhallgatók is olthatnak, már az idén 200 millió forint támogatásban részesül az állami tulajdonba került Róbert Károly Meddőségi Centrum, folytatódhat a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház fejlesztése is, felgyorsulhatnak az Egészséges Budapest Program beruházásai – írja a vg.hu.

Nemzetgazdaságilag kiemelt jelentőségűnek minősített a kabinet az Egészséges Budapest Programmal összefüggésben több beruházást is. A fejlesztések érintik a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikáját, beleértve az új diagnosztikai központot, illetve a transzplantációs részleget. Emellett az egyetem több budapesti telephelyének beruházása is szerepel a listán.

A kormány 11 milliárd forintot hagyott jóvá a Fejér megyei Szent György kórház fejlesztésére, amelyre a pénzügyminiszternek már az idei költségvetésből 1,3 milliárd forintot kell biztosítania, jövőre pedig további 1 milliárdot.

A Magyar Közlöny vonatkozó száma az alábbi címen olvasható.

Forrás: vg.hu
Kelt: 2021-09-08