Egészségügyi dolgozóknak szóló mentálishigiéniás programok indulnak
Programsorozat indul az egészségügyi dolgozók számára „Foglalkozzunk azokkal, akik velünk foglalkoznak” mottóval Ficzere Andrea szervezésében – írja a Weborvos.hu az Index.hu nyomán.

„Mentális védőoltás” néven programsorozat indult az egészségügyi dolgozók számára, hogy könnyebben feldolgozhassák mindazt, amin az elmúlt másfél évben keresztülmentek. Nem titok, hogy a járvány alatt bizony voltak olyan orvosok, ápolók, illetve más, az egészségügyben dolgozók, akiknek a mentális terhelés miatt szakemberhez kellett fordulniuk, de akadtak olyan kollégák is, akik az őket ért traumák miatt nem tudták folytatni a munkát. A szakma a jövőben – akár a negyedik hullám idején – ezt mindenképp szeretné elkerülni. A lehetséges megoldásokról a program szervezőjét, Ficzere Andreát, a Fogjunk Össze Alapítvány alapítóját kérdezte az Index.hu.

„Foglalkozzunk azokkal, akik velünk foglalkoznak” – ezzel a mottóval indult el augusztus végén a Mentális védőoltás című programsorozat, amely fél éven keresztül minden hónapban jelentkezik egy egészségügyi dolgozóknak szóló eseménnyel. A program a Fogjunk össze Alapítvány mellett a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalomhoz köthető, amely már évek óta a munka és magánélet egyensúlyával foglalkozik. A pandémia alatt ez a kérdés még fontosabbá vált, így a következő, szeptemberi eseménynek is ez áll majd a középpontjában.

Azért indítottuk el ezt a programot, hogy segítsük a munkatársainkat, és a lelki egyensúly megbillenése miatt lehetőség szerint ne veszítsünk el kollégát a jövőben – nyilatkozta a lapnak Ficzere Andrea.

A rendezvény első, augusztusi előadását dr. Németh Zsófia, az Uzsoki Utcai Kórház osztályvezető orvosa tartotta. Összefoglalta az elmúlt másfél évnek az egészségügyben dolgozók számára legmeghatározóbb és legijesztőbb eseményeit – idézte az Index cikkét a Weborvos.hu.

Forrás: weborvos.hu/index.hu
Kelt: 2021-09-06