Csányi Sándorhoz került a Budai Egészségközpont
A Népszava szerint a Budai Egészségközpont alapítója kiszállt a tulajdonosi körből, az OTP vezér cége, a Bonitás Zrt. részesedése 100 százalékra nőtt.

A Budai Egészségközpontot tulajdonló vállalkozásának maradék üzletrészét is eladta Varga Péter Pál gerincsebész, az intézmény alapító tulajdonosa, vezetője. A 25 százalékos tulajdoni hányadát Csányi Sándor OTP vezér cége, a Bonitás 2002 Befektető és Tanácsadó Zrt. vásárolta meg – írja a Népszava.

Javában zajlik az új kórháztömb építése és annak a finanszírozásába már nem tudok beszállni, ezért úgy gondoltam, egyszerűsítem a dolgokat és eladom a tulajdonrészemet – indokolta döntését Varga Péter Pál a lap kérdésére.

Hangsúlyozta, hogy a tulajdonosi szerkezet változása nem érinti a betegellátást. A Budai Egészségközpontot (BEK) nem csak magánegészségügyi szolgáltatásokat nyújt. A Királyhágó utcai központi kórházban közfinanszírozással látják el és operálják mintegy 16 éve a legsúlyosabb gerincbetegeket. Ez a tevékenység is zavartalanul működik. Továbbra is Varga Péter Pál kezében marad az intézmény vezetése, menedzsmentjének irányítása.

Forrás: nepszava.hu
Kelt: 2021-08-31