Új koronavírus-gyógyszerjelöltet tesztel a Semmelweis Egyetem
A Semmelweis Egyetem kiemelten fontosnak tartja, hogy aktívan részt vegyen az új koronavírussal kapcsolatos ismeretek bővítésében, így az új terápiás eljárások, lehetőségek fejlesztésében is – hangsúlyozta Merkely Béla, az egyetem rektora.

Az egyetemi vizsgálat augusztus 23-án kezdődött meg Merkely Béla rektor, klinikaigazgató vezetésével a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikán, ennek célja pedig nem más, mint hogy igazolják a gyógyszer hatékonyságát.

A szájon át szedhető, antivirális koronavírus elleni vizsgálati készítmény klinikai tesztelésének első fázisa márciusban kezdődött meg az Amerikai Egyesült Államokban, Magyarországon immár hat helyen tesztelik – írja az Index.hu.

Megjegyzik, a Semmelweis Egyetemre érkező betegek közül azoknak, akik megfelelnek a kritériumoknak, felajánlják a következő időszakban a vizsgálatban való részvételt. A most induló vizsgálattal kapcsolatban minden további információ az Országos Gyógyszerészeti és Élelmiszer-egészségügyi Intézet (OGYÉI) által jóváhagyott betegtájékoztató anyagban érhető el.

Hozzáteszik, a betegek folyamatos orvosi ellenőrzés alatt állnak majd, és napról napra nyomon követik egészségügyi állapotukat.

Forrás: index.hu
Kelt: 2021-08-31