Több városban is emelkedik a koronavírus koncentrációja a szennyvízben
Több város szennyvizében határozott növekedésnek indult a koronavírus koncentrációja a múlt héten – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a legfrissebb adatokat ismertetve a honlapján.

A 34. héten az adatok növekedést mutattak a budapesti agglomeráció vizsgált városaiban (Tököl, Biatorbágy, Szigetszentmiklós, Budakeszi, Százhalombatta), valamint Kecskeméten, Miskolcon, Pécsen, Salgótarjánban és Szombathelyen.

A mért koncentrációk tíz mintavételi hely esetében (Budapest mindhárom szennyvíztisztítója, a vizsgált agglomerációs települések közös mintája, Kecskemét, Miskolc, Pécs, Salgótarján, Szeged és Szombathely) a mérsékelt, míg a többi vizsgált település (12 város) esetében az alacsony kategóriába esnek.

„A szennyvízeredmények azt mutatják, hogy a fertőzöttek száma továbbra is emelkedni fog” – írták, ezért arra kérték az embereket, hogy még inkább figyeljenek egymásra. Az NNK kérte továbbá, hogy aki még nem tette, az éljen az ingyenes védőoltás lehetőségével.

A koronavirus.gov.hu adatai szerint az elmúlt hétvégén újabb 521 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, amely erőteljes emelkedést jelent az egy héttel korábbi adathoz képest.

Forrás: MTI
Kelt: 2021-08-31