A harmadik oltás beadásának halasztását kéri a WHO
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint legalább szeptemberig várni kellene, hogy a hátrányos helyzetben lévő régiókban is beoltsák a lakosság egy részét – írja a hvg.hu a CNN nyomán.

Közleményben hívta fel a figyelmet az Egészségügyi Világszervezet (WHO) arra, hogy szerintük még nem kellene a harmadik, emlékeztető oltással foglalkozni, hiszen több országban még az első vakcinákat se tudták kiosztani – írja a hvg.hu.

A WHO ajánlása szerint a harmadik oltással legalább szeptemberig várni kellene, vagy addig, amíg minden országban a lakosság 10 százaléka nincs beoltva.

Miközben több százmillió ember még mindig az első adagjára vár, a gazdagabb országok már az emlékeztető oltások felé haladnak – hangoztatta Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, a WHO főigazgatója. A szervezet szerint mostanra világszerte nagyjából 4 milliárd koronavírus elleni oltást adtak be.

A lap emlékeztet: a harmadik oltás lehetősége jelenleg is biztosított Magyarországon. A Magyar Nemzet összesítése szerint eddig 27 ezren regisztráltak a harmadik oltásra, és körülbelül nyolcezren már meg is kapták.

Forrás: hvg.hu
Kelt: 2021-08-06