2021. július 1. Semmelweis-nap - A magyar egészségügy napja
Lukácsné dr. Fodor Enikő MOSZ elnök köszöntője

Tisztelt Gyógyszerész Kollégáim!
Tisztelt Egészségügyi dolgozók!

Semmelweis Ignác születésnapja, július 1-je, 10 éve munkaszüneti nap az egészségügyi szolgáltatóknál foglalkoztatási jogviszonyban álló egészségügyi dolgozóknak és egészségügyben dolgozóknak. Réthelyi Miklós Magyarország nemzetierőforrás-minisztere így fogalmazott: „az egészségügyi dolgozók által végzett munka elismerését, presztízsének emelését szolgálja”.

Emlékezzünk azokra a kollégáinkra, munkatársainkra, akik már nem lehetnek velünk, mert a Covid világjárvány áldozatául estek. Néma főhajtással gondoljunk rájuk ezen az ünnepen, hiszen a szellemiségük mindig velünk marad.

Az elmúlt egy év alatt sokszor erejük felett teljesítettek a gyógyszerészek, az asszisztensek, az orvosok és a sok-sok egészségügyi dolgozó. Összehangolt munka, kitartás, elhivatottság, mely nélkül az egészségügyi ellátórendszer nem tud működni, láthatatlan erő.

Az egészségügyi alapellátás sarokköve a gyógyszertár, a minőségi és biztonságos gyógyszerellátás alapja, mely a betegek, tanácsért fordulók előtt mindig nyitva áll. Felkészült szakmai háttér, értő gondoskodás, mely jelentős egészségnyereséget produkál, az amúgy igen leterhelt egészségügyi szolgáltató rendszerben, mindez a gyógyszertárak önerejéből megvalósítva.

Kérem, engedjék meg, hogy köszönetet mondjak minden kollégának, azoknak is, akik a munkaszüneti nap adta szabadságot élvezik, és azoknak is, akik a mai napon ügyeletben/készenlétben állnak a zavartalan és biztonságos betegellátás érdekében.

Lukácsné dr. Fodor Enikő
elnök
Magángyógyszerészek Országos Szövetsége

Forrás: MOSZ Info
Kelt: 2021-07-01