„Csodaszerek” egy kattintásra – a tudatos gyógyszerhasználat fontossága az online vásárlás korszakában
A digitális társadalom korszakában semmi sincs két kattintásnál messzebb: online szervezhetjük életünket és lényegében mindent házhoz rendelhetünk a fotelünk és egy stabil wifi kényelmében. Nincs ez már másképp a gyógyszerek tekintetében sem.

Ráadásul a világjárvány miatt felpörgő e-kereskedelem katalizátorként hatott a szektorra. A készítmények gyors és egyszerű elérhetősége viszont számos veszélyforrást hordoz, nem beszélve arról, ha a vásárlási szándékot fénysebességgel száguldó fél- vagy fals információk is fűtik. Miért rizikós ugyanazon helyiértéken kezelni egy gyógyszert egy telefontokkal, mitől is gyógyszer egy gyógyszer, és miért is gondolhatjuk úgy hirtelen, hogy egy állatoknak szánt féreghajtó a COVID elleni csodaszer? Dr. Fittler Andrással, a Pécsi Tudományegyetem Gyógyszerészettudományi Karának dékánhelyettesével beszélgettünk.

A teljes cikk itt olvasható.

A cikkben megjelenített fotón dr. Fittler András dékánhelyettes, valamint az éppen vizsgázó pécsi gyógyszerészhallgató látható (fotó: PTE ÁOK/Lókodi Dávid).

Forrás: PTE/GYTK
Kelt: 2021-06-30