Hamarosan letölthető lesz a védettségi adatokat mutató mobilapplikáció
Elkészült a védettségi igazolvány telefonos-táblagépes applikációja, amely a külföldi utazásoknál is komoly haszonnal járhat – írja a Weborvos.hu a Magyar Hírlap nyomán. A kártyákhoz képest több információt tartalmaz majd az applikáció, például mutatni fogja a kapott vakcina típusát is.

A lap információi szerint elkészült a védettségi igazolvány applikációja, amely napokon belül letölthető lesz az alkalmazásboltokból okostelefonra, tabletekre. A postai úton küldött kártyákhoz képest több információt mutat majd az applikációban való regisztrálást követően.

Szerepelni fog az, hogy az alkalmazás használója mikor kapta meg a vakcinákat (az első és második oltás időpontja is látható lesz, ez pedig fontos lehet bizonyos országoknál, ahol a beutazás feltétele a teljes védettség, amely a legtöbb oltóanyag esetében két dózis után számítható). A második oltás után az applikációban frissülni fognak az adatok.

A lap információi szerint az alkalmazás emellett mutatni fogja a kapott vakcina típusát is – írja a Weborvos.hu a magyarhirlap.hu nyomán.

Forrás: weborvos.hu/magyarhirlap.hu
Kelt: 2021-05-13