Akkreditált továbbképzés: A személyi jogtól a gazdaságos gyógyszertár-működtetésig
2021. május 29.

Akkreditált, szabadon választható online továbbképzés
(16 pont)

A nagy érdeklődésre való tekintettel a 2021. január 23-i továbbképzés ismétlése. Az előadások felvételről tekinthetők meg, kb. 15.00 óra magasságában kezdődik az élő webinárium, melyben előadóink élőben becsatlakoznak és válaszolnak a felmerülő kérdésekre. A továbbképzés nem visszanézhető!

A Magángyógyszerészek Országos Szövetségének továbbképzése nemcsak fiataloknak szól. A gyógyszertár vezetése, üzemeltetése komoly feladat, a gyógyszerész szakma tudásán kívül rendkívül sok mindenhez kell érteni. Ez sokakat elriaszt, másoknak új kihívást jelent, de mindenképpen magában hordozza a változás lehetőségét, egy olyan változásét, mely egész életünket megváltoztatja szakmai, gazdasági, szociális és lelki szempontból is.

A továbbképzés célja, hogy a mindennapok során használható tudással záródjon a nap. Akkreditált szabadon választható továbbképzésünk 16 pontot ér, mely tesztírással zárul, a COVID-19 pandémia következtében online kerül megrendezésre.

A személyi jog megszerzésével a lehetőségek tárháza jelenik meg, hogy milyen irányba formálódjon az adott gyógyszertár. A személyi jog megszerzése azonban nemcsak jogokkal, hanem kötelességekkel is jár. Felelősséget vállalni a szakmai munkáért, a gazdaságos működtetésért, a gyógyszertár dolgozóiért, betegeinkért, vásárlóinkért, az adott helyi közösségért.

Előadóink elismert szakemberek, megnyertük a témának Dr. El Koulali Zakariás OGYÉI országos tisztifőgyógyszerészt is, hogy a hatóság szemszögéből láthassuk a személyi jogos gyógyszerészek feladatait, kötelességeit, hogyan tudnak segíteni a személyi jogra pályázóknak, a gyógyszertárat vezető kollégáknak.

Vizsgálnunk kell a munkajogi, gazdasági kérdéseket, ehhez a gyógyszertárak működését jól ismerő jogi szakembert, Dr. Maklári Zsolt jogászt, a Sárdy és Társai Ügyvédi Irodától kértük fel és gazdasági oldalról Schissler József könyvvizsgáló, adótanácsadó, okl. pénzügyi revizort hallgathatjuk meg.

A pályázati lehetőségek, patikavásárlás sokakat érdekel, ehhez tisztában kell lennünk a pályázatíró cégek, bankok által kínált üzleti programokkal, hitelkonstrukciókkal, az újonnan indult tőkepiaci befektető által kínált alternatívákkal. Ezekről a témákról részletesen fog beszélni Dr. Virágosné Kovács Éva vezető kisvállalati tanácsadó az UniCredit Bank Hungary Zrt.-től és Láving Gusztáv KKV befektetési igazgató a Hiventures Zrt.-től.

Ismernünk kell egymás személyes tapasztalatait, sikertörténetét, a bevált jó példákat, melyet adaptálni tudunk saját környezetünkhöz. Ezért tárgyaljuk részletesen a kispatikákban, vidéki patikákban rejlő kiaknázatlan lehetőségeket, a kapcsolati háló fontosságát (nagykereskedők, patikalátogatók, orvosok, szolgáltatók, önkormányzat stb.) és a patikaátalakítás nyújtotta pozitív változásokat a MOSZ elnökségével (Dr. György Péter, Dr. Kovács-Szrogh Vivien, Dr. Oláh Gábor). Gyógyszertárvezetőként folyamatos fejlődésre, alkalmazkodásra van szükségünk, hogy az adott kor kihívásainak megfeleljünk és tudásunkat átadjuk a következő generációknak.

A fiatal pályakezdőknek azt szeretnénk megmutatni, hogy milyen lehetőségeik vannak a gyógyszerész pálya során, a hosszú évek szakmai tapasztalatával rendelkezőknek pedig azt, hogy milyen lépéseket tehetnek az elérhető célok érdekében.

Egynapos továbbképzésbe nagyon nehéz belesűríteni minden információt, azonban jó kiindulási alap a részletek kibontása felé, mellyel a továbbiakban is szeretnénk segíteni a kollégákat.

Alkalmat biztosítunk a felmerülő kérdések feltevésére, az előadókkal való konzultációra az online felületen keresztül. A részletes program és a regisztrációs felület honlapunkon (www.magangyogyszereszek.hu) és Facebook oldalunkon keresztül is elérhető.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
Találkozzunk az online térben, 2021. május 29-én, szombaton 9 órakor!

Regisztráció

Program

Adatkezelési tájékoztató

Forrás: MOSZ Info
Kelt: 2021-05-13