Elhunyt Prof. Dr. Paál Tamás
Prof. Dr. Paál Tamás szakgyógyszerész, a kémiai tudomány kandidátusa, a Szegedi Tudományegyetem emeritus professzora, az Országos Gyógyszerészeti Intézet korábbi főigazgatója 2021. március 27-én elhunyt.

Prof. Dr. Paál Tamás pályáját gyógyszerészként kezdte, ezt követően vegyész szakmérnökként diplomázott. 1978-tól az Országos Gyógyszerészeti Intézet munkatársa, 1979-től a kémiai osztály vezetője. 1984-től – több mint 20 évig – az intézet főigazgatójaként tevékenykedett. 1984-től több egyetemen, így a Semmelweis Egyetemen és a Szegedi Tudományegyetemen is folytatott oktatói tevékenységet. 2002 és 2007 között a Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerfelügyeleti Intézetének igazgatója volt, majd 2013-tól a Gyógyszertechnológiai és Gyógyszerfelügyeleti Intézetben emeritus egyetemi tanárként dolgozott.

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet munkájában tudományos tanácsadóként haláláig részt vett.

Szakmai tevékenysége elismeréseként 2009-ben a Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetsége (MAGYOSZ) – első alkalommal – Dr. Orbán István emlékéremmel tüntette ki.

Paál professzor szakértelmével, nyugodt, higgadt munkamódszerével, évtizedeken át meghatározó személyisége volt a gyógyszerügy szinte minden hazai szakterületének. Emlékét megőrizzük!

Magángyógyszerészek Országos Szövetsége

Forrás: MOSZ Info
Kelt: 2021-03-30