Elindult az oltási regisztráció lekérdezésére szolgáló weboldal
Müller Cecília ígéretéhez híven március 25-én, csütörtök délután elindult az az online felület, ahol bárki lekérdezheti, sikeres volt-e a koronavírus elleni védőoltásra való regisztrációjuk. Az oldal viszont – a borítékolhatóan nagy érdeklődés miatt – az indulás utáni percekben szinte azonnal össze is omlott – írja a Telex.hu.

A rendszer két adat alapján dolgozik, a tajszámot és a születési dátumot kell megadni. Siker esetén elárulja, hogy „IGEN. Az Ön vakcinaigény iránti regisztrációja érvényes és az szerepel a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő nyilvántartásában. Ez azt jelenti, hogy nyilván tartjuk Önt, mint oltandó személyt.”

Amennyiben nem volt sikeres a regisztráció, a „NEM. Az Ön vakcinaigény iránti regisztrációja még nem érkezett meg a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőhöz. Ennek oka lehet hibásan vagy hiányosan elküldött regisztráció is, amely nem tette lehetővé az azonosítást. Ez esetben sem késett le a regisztrációról, azt meg lehet ismételni a pontos adatok megadásával” felirat jelenik meg – írja a Telex.hu.

Utóbbi két okból lehet – vagy nagyon friss a regisztráció a https://vakcinainfo.gov.hu/ oldalon, az adatok felvitele ugyanis pár napba telik, vagy valami hiba lépett fel. Ha valaki több hete regisztrált, de még mindig azt mutatja a lekérdezéskor, hogy nem szerepel az adatbázisban, akkor az adatvedelem@neak.gov.hu-ra kell emailt küldeni, és pontosítani kell az adatokat.

A lekérdezési oldal az alábbi címen elérhető.

Forrás: telex.hu
Kelt: 2021-03-25