Apró gesztus, óriási tett
A gyógyszerészek segítségével vált valóra egy tízéves kislány nem mindennapi álma

– Timinél decemberben jelentkeztek a leukémia első tünetei – meséli kis hősünk édesanyja, M.-né Papp Gabriella. – A jó a rosszban, hogy hamar meglett a diagnózis, elkezdődött a kezelés, kemoterápiát kap. Nincs immunrendszere, az öccsei pedig hazahoznak ezt-azt az óvodából, iskolából; egyszer egy hetet töltött kórházban lázas fertőzés miatt. Amikor a szociális munkás mesélt neki a Ments Életet Alapítványról és a „Váltsd valóra te is egy beteg gyermek álmát!” elnevezésű programról, és megkérdezte tőle, hogy nem kérne-e valamit az álomvarázslóktól, először a kórteremben látott légsterilizáló jutott eszébe, ami UV-sugarakkal pusztítja el a levegőben lévő kórokozókat. Regisztráltunk az alapítványnál, és a gyógyszertári gyűjtőperselyekben összegyűlt adományból megkaptuk a készüléket. Timi nagyon szereti, biztonságérzetet ad neki.

– Hogy van most? Hogyan viseli a kezeléseket?

– A betegség két hét alatt, a szemünk láttára érlelte felnőtté. Mindent tudni akar róla; orvosi szakszavakkal beszél az állapotáról. Amint a négynapos kórházi kezelésről hazakerül, visszatér az életkedve, csibészkedik. Kitűnő eredménnyel végezte az idei tanévet. És kezd nőni a haja…

Timi édesanyját tavaly felső hátszakaszi sérvvel műtötték, nem épült fel belőle. Sclerosis multiplexet diagnosztizáltak nála; pár hónapja bottal jár, és már nem vezet. Mégis csupa bizalom; erő sugárzik belőle. A kérdésemre – lehet, hogy Timi orvos lesz a végén? – azt feleli, igen, méghozzá jó orvos, aki belülről is ismeri a betegséget, fájdalmat, kiszolgáltatottságot.

Forrása: MOSZ Info
2018-08-04