XXIII. Gyógyszertár-működtetés Konferencia 2018.
2018. március 2–4., Hajdúszoboszló

Amint az már ismeretes, a Magángyógyszerészek Országos Szövetsége 1991-ben alapított őszi rendezvényei népszerűségének volt köszönhető a döntés a „Gyógyszertár-működtetés” tavaszi konferenciák elindításáról. Az ekkora már négynapos őszi kongresszusok (GYOK) témáinak bősége indokolta, hogy egy külön alkalommal, oldott légkörben beszélgessünk mindennapi teendőinkről, feladatainkról, gondjainkról. Ezt először 1996. március elején tettük meg. Az időzítés rendkívül figyelemreméltó, hiszen ekkor már folyamatban volt a privatizáció és lecsendesülőben a jogelőd nélküli patikalétesítések. A MOSZ hihetetlenül széles kapcsolatrendszert felépítve, a vállalkozói működtetésben gyakorlatot szerezve adta át a tapasztalatokat a „ringbe szálló” kollégáknak. Szépen alakult a közös nevező.

A márciusi időpont sok mindenre jó. Mögöttünk egy lezárt év, annak tapasztalataival, eredményeivel és befejezetlen törekvéseivel. Előttünk az aktuális esztendő. Ilyenkor alakulnak ki a súlypontok, az erővonalak, rangsoroljuk a tennivalókat. Évről évre megtartottuk az alapítás idején megfogalmazott célkitűzést, és tavasszal protokollmentes beszámolókat, vitaindítókat és konzultációt tartunk, ha úgy tetszik, felgyűrt ingujjban. Így tervezzük ezt 2018-ban is. Az időzítés most is hordoz kihívást, hiszen alapvető kérdésekben várható változás a gyógyszerellátás területén.

Annak érdekében, hogy mindenki számára lehetővé tegyük a közös gondolkodást, tavaly megváltoztattuk a rendezvény korábban tradicionális helyszínét: Siófokról Egerszalókra költöztünk. A sikeren felbuzdulva idén is maradunk a térségben, és ezúttal Hajdúszoboszlóra hívjuk a gyógyszerészeket, munkatársaikat és hozzátartozóikat.

Úgy gondolom, számos megbeszélnivalónk van. Igen sok a tennivaló. Fokozódnak a szakmával szemben támasztott elvárások, miközben növekszik a nyomás és bővülnek a feladatok. Lassulni látszik a hivatást fejlesztő programok végrehajtásának tempója, szaporodik az adminisztráció, miközben a forrásbővítés nincs a napirenden.

Beszéljünk minderről!

Tisztelettel és megbecsüléssel várunk minden érdeklődőt a „Gyógyszertár-működtetés 2018” konferenciára, Hajdúszoboszlóra, március első hetének végén!

Dr. Mikola Bálint

Forrása: MOSZ Info
2018-01-11