Gyógyszertár-működtetés XXVI. Konferencia

2021. március 5-7.

Programfüzettel kiegészített tartalom!

Programfüzet

RegisztrációGyógyszertár-működtetés 2021.
XXVI. Konferencia
2021. március 05-07.

Hírlevél 04.:

Kedves Kolléganők, Kollégák!

Elkészült Gyógyszertár-működtetés konferenciánk programfüzete, melyet megtalálnak az alábbi linken: Programfüzet

Néhány nap és személyesen találkozunk az online térben 2021. március 05-07. között. Köszönjük azoknak, akik már jelentkeztek, a későn ébredőket pedig regisztrációra biztatjuk.

Mire számíthatnak résztvevőink?

Péntek délelőtt szakmai továbbképző programra a diabetesz mellitus témakörében, melyről már sokat hallhattunk, azonban neves előadóink COVID vonatkozásokkal is kiegészítik előadásaikat.

Péntek délután a gyógyszerészi hivatás kihívásait lelki oldalról közelítjük meg, fókuszálva a hiteles információkra, konfliktuskezelésre, pályaválasztásra, egyetemi képzésre és a sikeres generáció váltásra.

Szombat délelőtt előadóink között tisztelhetjük Szabó Bálintot az Országos Kórházi Főigazgatóság főigazgató helyettesét, Dr. El Koulali Zakariás országos tisztifőgyógyszerészt a COVID-19 telemedicinális fejlesztéseiről és az aktuális tapasztalatokról kaphatunk betekintést. Középpontba kerül a gyógyszerészi vakcináció kérdése, milyen lehetőségek állnak rendelkezésünkre, működik-e és hogyan külföldön.
Dr. Békássy Szabolcs a Háziorvosok Online Szervezete alapító vezetője, Dr. Havasi Katalin a Házi Gyermekorvosok Egyesülete elnöke számol be arról, hogyan változott a háziorvosok munkája az elmúlt egy évben, milyen kihívásokkal küzdenek a pandémia alatt.

Szombat délután átgondolhatjuk merre tart gyógyszerészi hivatásunk: egészségügy vagy kereskedelem, az évek óta felett kérdést Dr. Mikola Bálint tiszteletbeli elnök fejti ki. Bemutatkozik az információtechnika másik oldala, az orvosi vényíró szoftverek (Géczi Gabriella ügyvezető, Infomix Kft.), rengeteg kérdés van ezzel kapcsolatban, ehhez kapcsolódik az EESZT aktualitások, fejlesztések ismertetése dr. Bertalan Lóránttól. Újraindul a Magyar Gyógyszer Program, betekinthetünk a gyógyszertári robotok működésébe, a COVID-hoz kapcsolódóan megismerhetjük a gyorstesztek és szájmaszkok világát, a közvélemény kutatótól az aktuális vásárlási trendeket és az internetes kereskedelem, házhozszállítás jogi környezetét.
Beszélnünk kell a gyógyszertárakat érintő gazdasági környezetről, a szakmán belül kialakult bérfeszültségről, a vidék gyógyszerellátásáról.

Vasárnap délelőtt banki terminálok és működtetési költségeik, az online számlázás előnyei, buktatói, betegszabadság, táppénz a COVID idején, szigorodó jótállási, szavatossági szabályok. Bepillantást nyerhetünk a gyógyszertár automatizálás lehetőségeibe és megtudhatjuk milyen pályázatokkal számolhatunk az elkövetkező időszakban.

Kongresszusunkat közgyűléssel zárjuk.

Rengeteg a témákhoz kapcsolódó kérdés, kérjük osszák meg velünk, feltesszük előadóinknak, így virtuális párbeszéd alakulhat ki köztük és a hallgatóság között.

Találkozunk 2021. március 5-7. között az ONLINE térben!

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hírlevél 03.:

Kedves Kolléganők, Kollégák!

Aki figyelemmel kíséri a Gyógyszertár-működtetés Konferenciánkat tudja, hogy a vasárnapi program követésével a gyógyszertár működtetéssel kapcsolatos gyakorlati kérdésekben juthat aktuális információkhoz.

A COVID-19 világjárvány számtalan területen változtatta meg mindennapjainkat. Az elmúlt egy évben jelentősen átalakult a gyógyszertárakban a készpénzes és a bankkártyás vásárlások aránya, így annak a jelentősége is, hogy milyen kondíciók szerint bonyolítjuk a vállalkozásunk hitelkártya forgalmát. Fodor Tamás a Global Payments Europe fizetési megoldásait mutatja be.

Az elektronikus számlázás már a mindennapi munkánk részévé vált. Schissler József könyvvizsgáló, adótanácsadó segítségével tekintjük át a kezdeti időszak gyakorlati tapasztalatait.

A gyógyszertár járványügyi szempontból kiemelten veszélyes munkahely, így a legszigorúbb biztonsági óvintézkedések betartása mellett is előfordulhat, hogy a gyógyszertár dolgozói kiesnek a munkából. A helyzet kezeléséhez szükséges jogi hátteret szakértőnk, Dr. Maklári Zsolt jogász mutatja be.

A gyógyszertár által forgalmazott termékekre vonatkozó jótállási, szavatossági szabályok pontos ismerete elengedhetetlen a felmerülő vásárlói vitás helyzetek kezeléséhez. A szigorodó szabályok között Mátyás Zoltán a Patella-96 Kft. ügyvezető igazgatója segít eligazodni.

A fokozódó szakemberhiány egyre inkább megnehezíti a gyógyszertári munkafolyamatok optimális szervezését. Dr. Vámossy István a Gollmann gyógyszertár-automatizálási lehetőségeit tekinti át.

Egy vállalkozás fejlesztése komoly szaktudást és anyagi ráfordítást igényel. A gyógyszertárak számára aktuálisan elérhető pályázati lehetőségeket Madarász András, a Goodwill Consulting Kft. értékesítési igazgatója ismerteti.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt rendezvényünkön!

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hírlevél 02.:

Középpontban a lélek és a szívből jövő gyógyszerészi hivatás

Új szemszögből vizsgáljuk a COVID-19 pandémia hatásait 2021. március 5-én, pénteken délután 14 órától. Önmagunkkal, családunkkal, munkahelyünkkel, betegeinkkel való kapcsolataink átrendeződtek az elmúlt év során. Ki hogyan élte meg ezeket a változásokat? Mennyire frusztrálóak a körülmények, hogyan lehet pozitívan állni az eseményekhez? Magunkra maradtunk vagy segítőkész emberek vannak körülöttünk? Miért pont velem történik mindez? Mi a megoldás? Ezekre a kérdésekre keressük a választ Tari Annamária pszichológus és Horváth Aliz coach segítségével, aki a konfliktuskezelési stratégiákkal ismerteti meg a hallgatóságot.

A szakmában zajló közösségi élet kitörési pontokat jelenthet a jelenlegi bezártságban, tudnunk kell elhelyezni a gyógyszerészi hivatást társadalmunkban, melynek egyik sarokköve a hiteles információ, a szaktudás. Előadóink között tudhatjuk a MOSZ alelnökét, Dr. Csontos Ildikót, és Dr. Dobson Szabolcs gyógyszeripari tanácsadót.

A gyógyszerészképzés tananyagának átalakításáról ismerhetjük meg a részleteket Prof. Dr. Antal Istvántól, a SE Gyógyszerésztudományi Karának dékánjától.

Rengeteg információval rendelkezünk a képzőhelyekről, azonban mi rejlik a középiskolások fejében a pályaválasztással kapcsolatban? Mikor dől el kiből lesz gyógyszerész? Szabó Csilla munka- és pályalélektani tanácsadó szakpszichológus Budapest legjobb gimnáziumaiban látja el útravalóval a tanulókat és osztja meg velünk tapasztalatait.

Készített egy kérdőívet, mely arra keresi a választ, mi, végzett gyógyszerészek hogyan lettünk gyógyszerészek, mi befolyásolt bennünket. Az űrlap önkéntes kitöltését március 1-én 18.00 óráig kérjük, és az összegzést meghallgathatják előadásában.

Űrlap kitöltése

Apa-fia, anya-lánya, sok variáció, de mind gyógyszerész generációkra utal. Hogyan lehet jól együtt dolgozni, szárnyalni a család segítségével? Biztos háttérrel semmi sem lehetetlen, meglepetés gyógyszerész párosaink elmondják.

Ezekre a kérdésekre is választ kaphat neves előadóinktól 2021. március 5-én 14 órától kongresszusunkon, mely virtuálisan az online térben kerül megrendezésre.

Tartsanak velünk, a regisztráció az alábbi linken érhető el:

Regisztráció

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hírlevél 01.:

Tisztelt Kolleganő! Tisztelt Kollega Úr!

Ha március van, akkor gyűrjük fel az ingujjat és dolgozzunk. Gondolkodjunk közösen a szakmai mindennapokról. Lapozzuk végig az előző évet, értékeljünk, elemezzünk, vegyük lajstromba az erősségeket és a gyenge pontokat. Nem vitathatóan a legfőbb sarokpont volt és jelenleg is az, a COVID. Az elektronikus gyógyszerrendelés bevezetése és általános gyakorlata az ellátás fókuszába helyezte a gyógyszertárakat. Ezzel összefüggésben a gyógyszertár-működtetés szinte minden eleme jóval nagyobb figyelmet és erőfeszítést kíván. A készletezéstől, az expediálásig, az erőforrások szoros és fegyelmezett felhasználásától a terápiák menedzselése kiemelten fontos szerepéig egyaránt.

A konferencia MOSZ honlapon meghirdetett és minden gyógyszertár számára is eljuttatott program-előzetesében tetten érhető módon csokorba szedtük a megbeszélésre javasolt témacsoportokat, amelyekhez várjuk a kollégák részvételét, figyelmét és aktív közreműködését.

Az eddigi egyeztetések szerint részt vállal a közös gondolkodásban Szabó Bálint az Országos Kórházi Főigazgatóság főigazgató helyettese, Dr. El Koulali Zakariás országos tisztifőgyógyszerész, Dr. Békássy Szabolcs a Háziorvosok Online Szervezete alapító vezetője, Dr. Havasi Katalin a Házi Gyermekorvosok Egyesülete elnöke. Tárgyalunk az újrainduló Magyar Gyógyszer Programról, a gyógyszerészképzés aktualitásairól, az egyetemek szervezeti átalakulásáról, gazdasági, ügyviteli, jogi kérdésekről.

Részletesen kívánunk foglalkozni - többek között - a COVID élettani hatásairól és azok terápiás lehetőségeiről, a szakmai közösségi élet helyzetéről, a veszélyhelyzet mentális következményeiről, ezek nemzetközi tapasztalatairól. Górcső alá kerülnek a gyógyszerellátás és a gyógyszerészi hivatás aktuális prioritásai, az adminisztratív, technikai, ügyviteli feladatok és a gazdasági feltételrendszer problémái egyaránt.

A munkakonferencia egyes blokkjainak témafelvetését, az expozíciókat és a discussiot a MOSZ vezetői koordinálják, irányítják. Figyelje hírlevelünket! Minden érdeklődőt tisztelettel várunk!

Beírtad már a naptáradba, hogy március 05-07. között a monitorod előtt leszel?

Magángyógyszerészek Országos Szövetsége

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Felhívás:

Tisztelt Gyógyszerész Hölgyek és Urak!
Kedves Kollégáim!

A Gyógyszertár-működtetés XXVI. Konferencia programjaira hívjuk Önöket!

Jubileumi év kezdődött 2021-ben a Magángyógyszerészek Országos Szövetsége számára. 30 éves Szövetségünk és 20. évfolyamát kezdi a Gyógyszertár magazin.

A COVID-19 járvány még mindig megakadályozza a személyes találkozások lehetőségét, ezért kongresszusunk ismét az online tér segítségével kerül megrendezésre. Az elmúlt egy év alatt megszokottá vált ez a megrendezési forma, előnyei közé tartozik, hogy a fókusz a kongresszusi előadói időre és a kiállítói felületre koncentrálódik.

A COVID járvány és gyógyszerészeti következményeinek elemzése kerül a középpontba. A márciusi kongresszus során mindig nagy hangsúlyt kapott a műhelymunka, a napi gyógyszertári gyakorlat aktuális kérdéseinek elemzése, megvitatása.

Ez most sem lesz másképpen, neves előadóink örömmel fogadták felkérésünket az egészségügy és gyógyszerellátás különböző területeiről. Lehetőséget biztosítunk arra, hogy hallgatóságunk feltegye kérdéseit, jövőbe mutató párbeszédek alakulhassanak ki.

Szeretettel várjuk Önöket az online térben, ahol a szakmapolitika, gyógyszerpiac, tudományos és gazdasági élet képviselőinek előadásait tekinthetik meg és gyümölcsöző együttműködéseket alakíthatnak ki a virtuális kiállítói standok felkeresésével.

Találkozzunk 2021. március 5-7. között az ONLINE térben!

Lukácsné dr. Fodor Enikő
a Magángyógyszerészek Országos Szövetsége
elnöke

Forrás: MOSZ Info
Kelt: 2021-02-23