2021. február 8-án Online került megrendezésre a MOSZ Közgyűlése
A Magángyógyszerészek Országos Szövetsége tiszteletbeli elnökének választották Dr. Mikola Bálintot

A tagság előzetes tájékoztatása alapján 2021. február 8-án hétfőn este, első alkalommal online terült megrendezésre a Magángyógyszerészek Országos Szövetsége közgyűlése. A COVID világjárvány nem adott lehetőséget a személyes találkozásra, azonban az Alapszabály megengedi az online lehetőséget. Ennek feltétele a tagság részletes írásbeli tájékoztatása a napirendi pontok tartalmáról. Az elsőre meghirdetett időpontban a tagság létszáma nem volt elegendő, így a második meghirdetett időpontban kezdődött a közgyűlés.

Az elnöki beszámoló tartalmazta a világjárvány következményeit, mely megnehezítette a szövetség feladatát. A 2020 márciusi választások során megújult elnökség, megyei elnökség, felügyelőbizottság közös erővel áthidalta a személyes találkozások hiányából adódó információs távolságot.
Folytatódnak a társszervezetekkel, döntéshozókkal, gyártókkal, nagykereskedőkkel, termék-, rendszergazdákkal, az ellátás biztonságát segítő cégekkel- és szervezetekkel kiépített kapcsolatok elmélyítése.
A megyei szervezetek működtetése, tagságának elérése a megyei elnökökre ró hatalmas feladatot, melyhez az elnökség minden segítséget megad.

A kongresszusi programok, továbbképzések szervezése a megszokott rend szerint történik, alkalmazkodva az online körülményekhez.
Elkészült a MOSZ 2021. évi rendezvény-programja, a szakmai programok felfrissítése, tematikák megújítása folyamatban van. Évindító nagy sikerű esemény volt a január végén megrendezett Személyi jogtól a gazdaságos gyógyszertár működtetésig továbbképzési nap.

A Gyógyszertár magazin, a szövetség honlapja és Facebook oldala további feljesztések alatt áll, célunk a tagságunk és a gyógyszerész kollégák friss szakmai információkkal való ellátása.

Az alelnökök beszámoltak feladataik megvalósulásáról 2020-ban, a megyék helyzetéről és az egyetemekkel kiépített kapcsolatokról.

A főtitkári beszámoló a megszokott alapossággal és mélységben tárgyalta a MOSZ gazdasági helyzetét, a felügyelőbizottság a számadatokat megerősítette, a szövetség pénzügyi helyzete egyensúlyban van.

Tiszteletbeli elnök választás

Az alapszabály szerint a szövetség tagjainak joga van tiszteletbeli elnököt jelölni, amit a közgyűlésnek kell elfogadnia. Ez a jelölés megszületett és a tagság a Magángyógyszerészek Országos Szövetsége alapító elnökét, Dr. Mikola Bálintot a szövetség tiszteletbeli elnökének megválasztotta.

Dr. Mikola Bálint 1991-ben alapította a MOSZ-t, neve összefonódott a szövetséggel, mely az elmúlt 30 évben a magángyógyszerészek érdekeit képviselte, akkor is, amikor a gyógyszerészetet érő pozitív és negatív hatások rendkívül dinamikusan változtak. A szakma tisztelete, a magángyógyszerészet jövőjébe vetett bizalma példaértékű, mely nagyfokú szerénységgel párosul. A szövetség szakmapolitikai törekvéseinek megvalósulása lehetetlen éleslátása nélkül.

A MOSZ vezetősége és tagjai nevében gratulálunk Dr. Mikola Bálintnak a szövetség tiszteletbeli elnökké választásához! Köszönjük, hogy segíti munkánkat és tanulhatunk tőle a továbbiakban is.

Közgyűlésünk a 2021. március 5-7. között online kerül megrendezésre a Gyógyszertár-működtetés XXVI. Konferencia meghirdetésével zárult.

Kérjük tagjainkat, hogy aktívan vegyenek részt az eseményen, híradásainkat kövessék a Gyógyszertár magazinban, szövetségünk honlapján és facebook oldalán is.

Köszönjük a megjelenteknek, hogy segítették a közgyűlés sikeres lebonyolítását, további munkájukhoz jó egészséget kívánunk!

Forrás: MOSZ Info
Kelt: 2021-02-15