Vény nélküli gyógyszereket is árulhatnának a falusi kisboltokban
A kormány támogatja a falusi kisboltok újranyitását, és egyfajta „integrált piaci szolgáltató centrumokat” képzel el, ahol a gyógyszer mellett kávét és fagyit is lehet majd venni – írja a hvg.hu az MTI nyomán.

Idéntől a falusi kisboltok működését, fejlesztését, valamint a korábban bezárt egységek újranyitását is támogatja a kormány a Magyar falu programban – mondta a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Beregsurányban.

Gyopáros Alpár szerint a program elsősorban a kétezernél kevesebb lélekszámú településekre koncentrál, a korábban bezárt egységek újranyitását is ösztönöznék, és többletszolgáltatásokat kínáló, úgynevezett „integrált piaci szolgáltató centrumokat” szeretnének létrehozni. Ebben a konstrukcióban egy üzlettulajdonos vagy vállalkozás az induláshoz akár 60-70 millió forint támogatást is elnyerhet – közölte Gyopáros Alpár.

Szavai szerint ezekben <>a kisboltokban olyan, a hosszútávú fenntarthatóságot biztosító többletszolgáltatások lennének elérhetőek, mint például a vény nélkül kapható gyógyszerek árusítása vagy a postai szolgáltatás, emellett „piaci közösségi” térként kávét, fagylaltot vagy péksüteményt kínálhatnának a vásárlóknak – írja a hvg.hu az MTI nyomán.

Forrás: hvg.hu/MTI
Kelt: 2021-02-08