Nem ajánlja a Magyar Orvosi Kamara az orosz és a kínai vakcinát
Levélben fordult az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézethez (OGYÉI) a Magyar Orvosi Kamara (MOK) a kínai és az orosz vakcinákkal kapcsolatban – írja a 24.hu.

A MOK nevében Dr. Kincses Gyula elnök azt írja, hogy a médiából értesültek arról, hogy az OGYÉI engedélyezte a Szputnyik-V és kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcinájának forgalomba hozatalát, miközben ezen vakcinák alkalmazásával kapcsolatban semmilyen dokumentumot nem találnak az OGYÉI honlapján. Ezért a Magyar Orvosi Kamara elnöksége arra kéri az OGYÉI főigazgatóját, hogy hozzák nyilvánosságra a Szputnyik-V és kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcinájának engedélyezésével kapcsolatos dokumentumokat, különös tekintettel az alkalmazási előiratra.

Ennek hiányában a Magyar Orvosi Kamara elnöksége nem tudja tiszta lelkiismerettel ajánlani a kollégáinak a készítmények alkalmazását, mert az alkalmazási előirat az alapfeltétele a készítmény betegbiztonságot garantáló alkalmazásának, és ez alapozza meg az orvos jogi és etikai biztonságát – idézte a MOK levelét a 24.hu.

A Magyar Orvosi Kamara teljes levele az alábbi címen olvasható.

Forrás: 24.hu/mok.hu
Kelt: 2021-02-04