A személyi jogtól a gazdaságos gyógyszertár működtetésig - Fiatal gyógyszerészek napja

2021. január 23.
Akkreditált, szabadon választható online továbbképzés (16 pont)

A Magángyógyszerészek Országos Szövetségének e havi továbbképzése nemcsak fiataloknak szól. A gyógyszertár vezetése, üzemeltetése komoly feladat, a gyógyszerész szakma tudásán kívül rendkívül sok mindenhez kell érteni. Ez sokakat elriaszt, másoknak új kihívást jelent, de mindenképpen magában hordozza a változás lehetőségét, egy olyan változásét, amely egész életünket megváltoztatja szakmai, gazdasági, szociális és lelki szempontból is.

A továbbképzés célja, hogy a résztvevők a mindennapok során használható tudásra tegyenek szert. A rendezvény tesztírással zárul, és a COVID-19 pandémia következtében online kerül megrendezésre. Nehézséget jelent, hogy nem találkozhatunk személyesen, nem beszélgethetünk kötetlenül, ezért nagy hangsúlyt helyezünk arra, hogy az előadások végén lehetőség nyíljon a felmerülő kérdések megválaszolására, illetve az előadókkal való konzultációra.

A személyi jog megszerzésével módunkban áll megszabni, hogy milyen irányba formálódjon az általunk vezetett gyógyszertár. A személyi jog azonban kötelességekkel is jár: felelősséget kell vállalnunk a szakmai munkáért, a gazdaságos működtetésért, a gyógyszertár dolgozóiért, betegeinkért, vásárlóinkért, az adott közösségért.

Előadóink elismert szakemberek: megnyertük a témának dr. El Koulali Zakariás országos tiszti főgyógyszerészt, hogy a hatóság szemszögéből láthassuk a személyi jogos gyógyszerészek feladatait, kötelességeit, valamint azt, hogy az OGYÉI hogyan tud segíteni a személyi jogra pályázóknak, a gyógyszertárat vezető kollégáknak.

Vizsgálnunk kell a munkajogi, gazdasági kérdéseket is. Ehhez a gyógyszertárak működését jól ismerő jogi szakembert és okleveles könyvvizsgálót, adótanácsadót kértünk fel.

A pályázati lehetőségek és a patikavásárlás is sokakat érdekel. Ehhez tisztában kell lennünk a pályázatíró cégek, bankok által kínált üzleti programokkal, hitelkonstrukciókkal, ezekről a témákról részletesen fogunk beszélni.

Ismernünk kell egymás személyes tapasztalatait, sikertörténetét, a bevált jó példákat, amelyeket adaptálni tudunk a saját környezetünkhöz. Ezért tárgyaljuk részletesen a kispatikákban, vidéki gyógyszertárakban rejlő, kiaknázatlan lehetőségeket, a kapcsolati háló fontosságát és a patika-átalakítás nyújtotta pozitív változásokat.

Gyógyszertárvezetőként folyamatos fejlődésre, alkalmazkodásra van szükségünk, hogy megfeleljünk az adott kor kihívásainak, és tudásunkat átadhassuk a következő generációknak. A pályakezdőknek azt szeretnénk megmutatni, hogy milyen lehetőségeik vannak a gyógyszerész pályán, a hosszú évek szakmai tapasztalatával rendelkezőknek pedig azt, hogy milyen lépéseket tehetnek az elérendő célok érdekében.

Egy egynapos továbbképzésbe nagyon nehéz belesűríteni minden információt, azonban a rendezvény jó kiindulási alap lehet a részletek kibontása felé, amiben ugyancsak szeretnénk majd segíteni a kollégákat.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
Találkozzunk az online térben, 2021. január 23-án, szombaton 9 órakor!

Regisztráció

Program

Adatkezelési tájékoztató

Forrás: MOSZ Info
Kelt: 2020-12-28