Bizottságot kért fel a kormány a kórházak vezetőinek kiválasztására
Az állami kórházak vezetőinek kiválasztására javaslattevő bizottságot kért fel a Magyar Tudományos Akadémia képviselőjének vezetésével a kormány – értesült az MTI szombaton.

A bizottságba meghívták Kincses Gyulát, a Magyar Orvosi Kamara elnökét és több szaktekintélyt az egészségügy területéről.

Az MTI információja szerint a javaslattevő bizottság tagja lesz: Oberfrank Ferenc, az MTA Titkárság köztestületi igazgatója, Bedros J. Róbert miniszterelnöki megbízott, Szócska Miklós, a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Közszolgálati kar dékánja és Müller Cecília országos tisztifőorvos.

A telex.hu információi szerint a Magyar Orvosi Kamara elnöke nem vállalta a felkérést. A lap azt írja, noha Kincsest valóban felkérték az október 30-án létrehozott bizottság egyik tagjának, a MOK elnökségének aznapi határozata alapján az elnök a megtisztelő felkérés ellenére nem vesz részt a munkában, erről október 30-án Pintér Sándor belügyminisztert is tájékoztatta.

A döntést azzal indokolta, hogy az elnökség jelenleg elsődleges és sürgős feladatának az új jogviszonyt meghatározó törvénnyel és végrehajtási rendeleteivel, a háziorvosi rendszer, az alapellátó gyermekgyógyászat és fogászat jövőjével, valamint a járványhelyzettel kapcsolatos teendőket tartja.

Forrás: MTI/telex.hu
Kelt: 2020-11-02