Nemzeti Népegészségügyi Központ: Januárig mindenki megkaphatja az influenza elleni védőoltást
Januárig, az influenzaszezon magyarországi beköszöntéig, mindenkinek lesz lehetősége beoltatni magát – mondta Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Az osztályvezető arra is felhívta a figyelmet, hogy a vírustagadás nagyon hátráltatja azokat a védekezési mechanizmusokat, amelyeket a tudomány és a kormány előír, illetve biztosít mindenki számára.

Galgóczi Ágnes hozzátette: az összefogáson alapuló védekezést veszélyeztetik az internetes portálokon, a közösségi médiában, illetve már a közoktatási intézményekben is terjedő vírustagadó nézetek. Hangsúlyozta: nagyon fontos hogy a mostani időszakban mindenki megértse egyéni felelősségét. Mindenkinek oda kell figyelnie a maszk megfelelő viselésére, a távolságtartásra, a tüsszentési etikett betartása és a kontaktusok számának csökkentésére – mondta.

Galgóczi Ágnes kitért az influenzaoltásokat övező fokozott érdeklődésre is: elmondása szerint januárig, az influenzaszezon magyarországi beköszöntéig, mindenkinek lesz lehetősége beoltatni magát.

Arról, hogy a háziorvosok milyen nehézségekkel szembesülnek a védőoltások beszerzése során, korábban a telex.hu számolt be részletesen.

Forrás: MTI
Kelt: 2020-11-02