A legjobb 250 egyetem közé került a Semmelweis a Times rangsorában
Az orvos- és egészségtudományi területen két kategóriát javítva már a legjobb 250 között van a Semmelweis Egyetem a Times Higher Education (THE) szerdán megjelent szakegyetemi világrangsorában, amin egyúttal a legjobb magyar felsőoktatási intézmény is lett –írja a telex.hu az egyetem közlemény alapján.

Az orvos- és egészségtudományi területen (Clinical and Health) a 301-400. helyről a 201-250. közé került az egyetem, az élettudományok területén (Life Science) pedig 56 helyet javítva a 301-400. hely között szerepel a Semmelweis, ezzel lekörözve a másik három hazai orvosképző egyetemet – írja a telex.hu.

A Times Higher Education (THE) most közzétett szakterületi rangsorában tizenegy tudományterületen, öt terület mutatói alapján mérik össze a világ felsőoktatási intézményeit. A Semmelweis ezek közül négyben – az oktatási környezet, kutatás, idézettség, ipari bevételek terén – jelentősen tudott javulni, a szakterületi rangsorokon pedig a hazai felsőoktatás intézmények között a Semmelweis Egyetem érte el a legjobb helyezést.

A Semmelweis Egyetem eredeti közleménye az alábbi címen olvasható.

Forrás: telex.hu
Kelt: 2020-10-28