Jelentősen nőtt a kórházban ápolt koronavírusos betegek száma
1176 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést – ez a második legnagyobb napi fertőzöttszám, a legtöbb 1322 volt október 2-án – írja a telex.hu a hivatalos kormányzati adatok alapján.

A pénteki adattal 35 222-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Meghalt 15 beteg, így az elhunytak száma 913-ra emelkedett, 9202-en pedig már meggyógyultak – írja a telex.hu a koronavirus.gov.hu oldalra hivatkozva.

Az aktív fertőzöttek száma 25 107 fő. Az aktív fertőzöttek 34 százaléka, az elhunytak 47 százaléka, a gyógyultak 34 százaléka budapesti. A kórházaknál elrendelt új, dinamikus adatszolgáltatás alapján 993 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 82-en vannak lélegeztetőgépen, ez azt jelenti, hogy két nap alatt másfélszeresére nőtt a kórházban ápoltak száma. A lélegeztetőgépen lévők száma pedig két nap alatt a duplájára nőtt, hiszen 41 volt október 7-én – jegyzi meg a lap.

A telex.hu szintén idézi Orbán Viktor a Kossuth Rádiónak adott péntek reggeli interjúját, amelyben a kormányfő arról beszélt: „június, júliusig kell kibírni”, mivel addigra valószínűleg elérhető lesz a koronavírus elleni vakcina.

Forrás: telex.hu
Kelt: 2020-10-09