Már a Richter is gyárt remdesivir hatóanyagú készítményt
Ezt a gyógyszercég kommunikációért és kormányzati kapcsolatokért felelős igazgatója erősítette meg az Index.hu-nak.

A Richter öt hónap megfeszített munka eredményeként sikeresen megoldotta a súlyos stádiumban lévő COVID-betegek kezelésére jelenleg leghatékonyabbnak bizonyuló remdesivir hatóanyag szintézisét, melyet sikeresen le is gyártott – erősítette meg az Index értesüléseit Beke Zsuzsa, a gyógyszergyár kommunikációs és kormányzati kapcsolatokért felelős igazgatója. Ez a hatóanyag talán a legígéretesebb jelenleg, Donald Trump amerikai elnök is ezt kapta.

A remdesivir hatóanyaggal eddig legyártott gyógyszerek körülbelül 3000 kórházi beteg kezelését teszik lehetővé. A remdesivir az első olyan szer, amely klinikailag igazoltan gyorsítja a betegek gyógyulását és trendszerűen csökkenti a halálozási rátát – mondta Beke Zsuzsa az Index.hu-nak.

A szeptemberben már minőségellenőrzési vizsgálaton is átesett, és így felszabadított, injekció formában kiszerelt hatóanyag körülbelül 260 korházi beteg kezelését teszi lehetővé. Beke Zsuzsa azt is hozzátette: a legyártott gyógyszereket a Richter „átadja”, így azok nem kerülnek kereskedelmi forgalomba.

További részletek az Index.hu cikkében.

Forrás: index.hu
Kelt: 2020-10-07