Folytatódnak a tárgyalások az orvosi béremelésről

A Belügyminisztériumban folytatott egyeztetést 2020. október 1-én dr. Pintér Sándor miniszterelnök-helyettes, belügyminiszter, prof. dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és dr. Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara elnöke. A megbeszélés középpontjában a Magyar Orvosi Kamara javaslatai álltak – írja a Weborvos.hu a Belügyminisztérium közleménye nyomán.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter egy ezzel kapcsolatos újságírói kérdésre azt válaszolta: a jövő évi költségvetésben minden eddiginél több a bizonytalanság, de a kormány a vírus elleni védelem jegyében komoly összegeket kíván az egészségügyre fordítani. Helyesnek nevezte az újságíró 300-500 milliárd forintos számítását azzal, hogy a 2021-es költségvetésben több százmilliárd forintot kellene biztosítani erre a célra. Mint mondta, a kormány nyitott a kamara javaslatának elfogadására – írja a Weborvos.hu.

Gulyás Gergely egyben cáfolta azokat az értesüléseket, miszerint a NEAK és az NNK kikerülne az EMMI fennhatósága alól – írja a lap.

A MedicalOnline információi szerint a „hétvégén pedig további megbeszélések zajlanak majd a kamara vezetősége és Orbán Viktor miniszterelnök között”.

Mint korábban megírtuk, a kormány azt kommunikálta, hogy nyitott a Magyar Orvosi Kamara az orvosi bérek megduplázásáról szóló javaslatának megtárgyalására, amely a szerdai kormányülés napirendjén is szerepelt.

Forrás: weborvos.hu
Kelt: 2020-10-01