Az első teszteredmények alapján hatásos lehet az egyik koronavírus elleni antitest-készítmény

A Regeneron biotech vállalat korai teszteredményei szerint a koronavírus betegek kezelésére gyártott antitest-készítmény hatásosnak tűnik: csökkenti a vírus jelenlétét a betegek szervezetében és enyhíti a tüneteket – írja a Portfolio.hu a CNN cikke nyomán.

A legnagyobb állapotjavulást azoknál a pácienseknél érte el a Regeneron készítménye, akiknél a vírusra nem reagált megfelelő természetes immunválasszal a szervezetük. Az eddigi eredményekre mindössze 275 páciens vizsgálatával jutottak, jelenleg 1000 főn tesztelik az antitest-készítményt, de az eredmények nagyon biztatóak szakemberek szerint – írja a Portfolio.hu a CNN cikke alapján.

A gyógyszert használó betegek körében a jelek szerint csökkent az orvosi látogatások szükségességének száma is, enyhe tünetekkel vészelik át a betegséget, és egyetlen beteg sem került kórházba a tesztalanyok közül – állítja a vállalat.

A teszteredmények szerint a készítmény a vírus jelenlétét is csökkenti a torokban, garatban, ez azt jelenti, hogy kevésbé fertőznek a betegek. Ugyanakkor a társaság az eddigi eredményeket egy közleményben adta ki, nem tudni, hogy az eredményeket más kutatók is validálták-e, és hogy mennyire megbízhatók az eddigi eredmények – teszi hozzá a lap.

Forrás: portfolio.hu
Kelt: 2020-09-30