Szlávik János: A fertőzöttek számának további emelkedése várható a következő 4-10 napban
A szennyvízből vett minták alapján úgy tűnik, hogy egyes városokban tovább emelkedik a fertőzöttek száma a következő 4-10 napban – mondta Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának főorvosa a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Szerinte téves az elképzelés, hogy a betegség a fiatalok esetében nem veszélyes, mert nagyon valószínű, hogy ilyen fertőzött is intenzívre kerülhet, sőt meg is halhat. A koronavírus a halálozások számát tekintve sokkal veszélyesebb, mint az influenza – idézte Szlávik János szavait a 444.hu az MTI nyomán.

Beszélt ugyanakkor arról is, hogy közeledik az influenzajárvány időszaka, és ez ugyanazt a kört, vagyis az időseket, a krónikus betegeket és a műtéten átesett embereket veszélyezteti leginkább, mint a koronavírus.

A koronavírus-járvány idején nagyobb hangsúlyt kap az influenzaoltás, mert így legalább az egyik betegség ellen védeni lehet a veszélyeztetetteket – emelte ki az infektológus. Az oltás az orvosoknak is sokat segíthet, hiszen ha kizárhatják az influenzát a tünetek vizsgálatánál, akkor gyorsabban állapíthatják meg betegség valódi okát.

Forrás: 444.hu
Kelt: 2020-09-07