Online gyógyszertárat nyit az Amazon Indiában
Az internetes áruházat működtető techóriás új szolgáltatása először a 8,5 milliós lakosságú Bengaluruban (Bangalore) lesz elérhető – írja a BBC.

Ebben az évben az amerikai technológiai cégek jelentős befektetéseket hajtottak végre Indiában, az online gyógyszerkereskedelem pedig a koronavírus-járvány hatására indult fellendülésnek. Ezért az Amazon Pharmacy az indiai piacra lépés mellett döntött, először Bengaluruban, majd más indiai nagyvárosokban is tesztelik majd a szolgáltatást – írja a BBC.

Az Amazon online gyógyszertárai receptköteles, vénynélküli és hagyományos, ajurvédikus gyógyszereket, valamint egyszerű egészségipari termékeket is forgalmaznak majd Indiában. „Ez különösen fontos a jelenlegi időkben, hiszen hozzájárulhat ahhoz, hogy a páciensek az otthonuk kényelméből férjenek hozzá alapvető szükségleteikhez” – hangsúlyozta a BBC-nek az Amazon szóvivője.

Az Amazon 2017-ben lépett be a gyógyszerforgalmazás piacára, az ezt követő évben megvette a gyógyszerek házhozszállításával foglalkozó amerikai PillPack céget, majd tavaly év végén bevezette az Amazon Pharmacy márkanevet. A nevet idén januárban az Egyesült Királyságban, Kanadában és Ausztráliában is levédették, ami arra utal, hogy a szolgáltatást az Egyesült Államokon kívüli további piacokra is kiterjeszti a cég.

Forrás: BBC
Kelt: 2020-08-17