Minőségi hibás étvágyfokozót vont ki a forgalomból az OGYÉI
Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) a júniusi felfüggesztés után most ki is vonta a forgalomból az étvágyhozóként is használt Megyrina gyógyszert minőségi hiba miatt – írja a Napi.hu az OGYÉI határozata nyomán.

Az OGYÉI kivonta a forgalomból a Megyrina 40 mg/ml belsőleges szuszpenzió elnevezésű gyógyszer összes gyártási számú tételét – derül ki az OGYÉI augusztus 4-ei határozatából, amelyet a Napi.hu idézett.

A Vipharm S.A. által forgalmazott gyógyszerrel kapcsolatban a lengyel társhatóságtól – a hatóságok között működtetett gyorsriasztásos rendszeren keresztül – bejelentés érkezett az OGYÉI-be, amely szerint a laboratóriumi vizsgálatok során specifikáción túli eredményeket kaptak. A bejelentés alapján magyarországi tételek is érintettek lehetnek a minőségi hibával - olvasható a tájékoztatóban.

Az OGYÉI a kivizsgálás lezárásáig a gyógyszer forgalmazását júniusban felfüggesztette. A hatóság a forgalmazó által benyújtott adatok alapján megállapította, hogy az eltérés a magyarországi forgalomban lévő tételeket is érinti. Tekintettel arra, hogy a tételek nem felelnek meg a forgalomba hozatali engedélyben rögzített követelményeknek, az OGYÉI a tételek forgalomból kivonásáról döntött.

Forrás: napi.hu/OGYÉI
Kelt: 2020-08-05