Kérdőívben kéri az EMMI az egészségügyi dolgozók véleményét
A kormány várja az egészségügyben dolgozók véleményét a rendszer megújításához – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) egészségügyi államtitkársága hétfőn az MTI-vel.

Közleményükben azt írták: a koronavírus-járvány, a pandémia több olyan lépés meghozatalára kényszerítette az egészségügyi ellátást, amelyek felhívták a figyelmet az egészségügyi rendszer sérülékeny pontjaira.

A jobb és még eredményesebb védekezés, a hatékonyabb egészségügyi ellátás érdekében áttekintik az egészségügyi rendszert és előkészítik annak megújítását. A munkát az EMMI és a Belügyminisztérium nemzetközi és magyar szakértők bevonásával megkezdte – áll az egészségügyi tárca által kiadott közleményben.

Úgy fogalmaztak: „a feladatot – valamennyi magyar állampolgár és egészségügyi dolgozó megelégedésére – csak akkor tudjuk elvégezni, ha az állampolgárok és valamennyi elkötelezett egészségügyi dolgozó véleményét is meghallgatjuk, és az átalakítás során figyelembe vesszük”. Ezért kérik az egészségügyben dolgozókat a rendelkezésükre bocsátott kérdőív kitöltésére, hogy javaslataikkal segítsék az eredményes átalakítást – áll az EMMI közleményében.

Forrás: MTI
Kelt: 2020-07-14