A súlyos koronavírusos esetek egyharmadában segíthet a Gilead gyógyszere
Háromból egy súlyos koronavírusos dél-koreai beteg állapota javult, miután a Gilead gyógyszergyártó Remdesivir nevű vírus elleni készítményével kezdték el kezelni – írja a Portfolio.hu a Reuters nyomán.

További kutatások szükségesek annak meghatározására, a betegek állapotának javulása mögött a gyógyszer szedése, vagy más tényezők állnak. A Gilead Remdesivir nevű vírus elleni gyógyszere egyes korábbi amerikai kutatások szerint gyorsította a koronavírusos betegek felépülését, néhány ország mindezek miatt fel is vette a készítményt a potenciálisan hatásos gyógyszerek listájára, így tett Dél-Korea is – írja a Portfolio.hu.

A dél-koreai járványügyi központ szombati tájékoztatása szerint 27 beteget kezdtek el kezelni első körben a gyógyszerrel, közülük kilenc főnél tapasztaltak ezután javulást, 15 betegnél nem volt tapasztalható változás, míg három beteg állapota romlott. Egy kontrollcsoport eredményeivel is össze fogják vetni az eddigi eredményeket, és további kutatásokat végeznek – jelezték.

Dél-Koreában vasárnap 62 új koronavírusos esetet jelentettek, ezzel összesen 13 479 fő betegedett meg az országban, és 289-en haltak meg eddig a vírus okozta betegségben.

Forrás: portfolio.hu
Kelt: 2020-07-14