Látogatás a Zala Megyei Gyógyszerészi Kamara éves közgyűlésén

Tiszteletteljes meghívást kaptunk a Zala Megyei Gyógyszerészi Kamara elnökétől, hogy mint a MOSZ elnöke, és dr. Csontos Ildikó alelnök asszony vegyünk részt a rendezvényen. A szervezet kérése az volt, hogy világítsuk meg, hogyan látjuk a gyógyszerészet és a gyógyszerészek jövőjét.

Az elmúlt időszak eseményei sokakban bizonytalanságot ébresztettek a szakma jövőjével kapcsolatban, nem tehetjük meg, hogy magukra hagyjuk a kollégákat ezekkel a gondolatokkal. A biztonságos betegellátás védőbástyája a gyógyszertár, a benne dolgozó gyógyszerész, aki megfelelő szaktudással, empátiával fogad mindenkit, és lát el gyógyszerrel, tanáccsal, útmutatással. A szakszerű gyógyszerellátás hihetetlenül magas egészségnyereséget produkál - jelenleg a patikák önerejéből - az amúgy is igen leterhelt egészségügyi szolgáltató rendszerben.

A rövid bevezető után régóta megoldásra váró kérdéseket vetett fel a tagság például ügyelet, előfinanszírozási előleg, patikák öröklése, egységes cikktörzs ügyében. Az EESZT kapcsán felmerült az „élesítésre váró” meghatalmazási rendszer, a gyógyszerészek egybehangzó kérése, hogy ennek lakosság felé történő kommunikációját az írásos anyagokon kívül (szórólap, plakát) főleg a televízióban lejátszott részletes tájékoztatók segítsék.

Emlékeztetőként ismertetésre került a Magángyógyszerészek Országos Szövetsége által kiírt „2020. Év Patikája” pályázat és a Gyógyszerészek XXX. Jubileumi Országos Kongresszusa, mely idén 2020. október 9-11. között Siófokon, a Hotel Azúrban kerül megrendezésre.

Ezután az éves közgyűlésre került sor, az előzetesen meghirdetett napirendi pontok szerint.

Jó hangulatú, barátságos találkozón vehettünk részt, köszönjük Dr. Lukács Máriának, a Zala Megyei Gyógyszerészi Kamara elnökének a meghívást és a szívélyes vendéglátást.

Lukácsné dr. Fodor Enikő
MOSZ elnök

Zalaegerszeg, 2020. július 9.

Forrás: MOSZ Info
Kelt: 2020-07-10