Egy nap alatt összegyűlt 16,8 millió forint egy méhnyakrákos páciens kezelésére
Csóka-Hegedűs Márta, a Magyar Nemzet volt fotóriportere a Facebookon tette közzé, hogy a tavaly májusban előrehaladott méhnyakrákkal diagnosztizált, kritikus állapotban levő háromgyermekes anya speciális immunterápiás kezeléséhez szükséges gyógyszer támogatási igényét elutasították. A 16,8 millió forintos terápia ára 25 óra alatt összegyűlt – írja a Népszava és a 444.hu.

A 38 éves nő rendszeresen járt szűrővizsgálatokra, ennek ellenére is már annyira előrehaladott állapotban fedezték fel csak a megbetegedését, hogy azonnal műteni kellett, és azóta is több életmentő beavatkozásra volt szükség. "Márti állapota most kritikus, több áttét is megjelent, rendszeresen fájdalmai vannak, és egyre fáradékonyabb" - írta felhívásában a család, amiben azt is megosztották, hogy a speciális terápia támogatási igényének elutasítását az egyik vizsgálati eredmény rossz értékére alapozták. Ám erről időközben kiderült, hogy a készítmény ebben az esetben is hatásos, és ezt a tudományos vizsgálatokkal is alátámasztott eredményt a gyógyszer törzskönyvében is rögzítették – írja a 444.hu.

Mivel a család nem tudta összegyűjteni a szükséges összeget, ezért internetes adománygyűjtésbe kezdtek. Az adománygyűjtést 25 óra után leállították, mivel ennyi idő alatt összegyűlt a kért összeg. „Most úgy állunk, hogy a gyógyszerek áránál több pénz is érkezett. Óriási hálával tartozunk mindenkinek, aki segített, üzenetet írt, megosztott, nagyon köszönünk mindent! Hihetetlen erőt ad az a szeretet, amit Tőletek kapunk. Az adományok gyűjtését most befejezzük, úgy látjuk, hogy egyelőre nincs több pénzre szükség a terápia megkezdéséhez” – idézte a család nyilatkozatát a Népszava.

Forrás: 444.hu/nepszava.hu
Kelt: 2020-06-29